© Shutterstock

Slachtoffers Epstein dienen klacht in tegen FBI

Twaalf vrouwen die zeggen slachtoffer te zijn van de Amerikaanse investeerder en zedendelinquent Jeffrey Epstein, hebben woensdag een burgerlijke procedure aangespannen tegen de FBI. Ze vinden dat de veiligheidsdienst gefaald heeft in het ontmantelen van het netwerk van Epstein.

lto
Bron: BELGA

“Gedurende meer dan twee decennia stond de FBI toe dat Jeffrey Epstein zich bezighield met sekshandel en dat hij talloze kinderen en jonge vrouwen seksueel misbruikte, terwijl de dienst faalde in zijn missie die het Amerikaanse volk terecht mocht verwachten”, staat in de klacht van de vrouwen. “Als de FBI zijn verplichting om onderzoek te doen en in te grijpen was nagekomen, zou Epstein niet in staat zijn geweest om de gruwelijke daden te plegen”, beweren de aanklagers in een document dat woensdag werd ingediend bij de federale rechtbank in Manhattan.

De twaalf vrouwen, die een burgerlijke rechtszaak willen, hekelen onder meer de “herhaalde en voortdurende nalatigheden en vertragingen van de FBI, waardoor Epstein en anderen bijna 25 jaar lang hun complot over sekshandel konden voortzetten”. De vrouwen beschuldigen de FBI zelfs van een “doofpotaffaire”.

Epstein werd in juli 2019 opgepakt. De zakenman met een netwerk tot in de hoogste kringen werd ervan verdacht talrijke, ook minderjarige, meisjes seksueel te hebben misbruikt. Hij was daarvoor al veroordeeld voor misbruik van een minderjarig meisje. Zijn relaties met prominenten en zijn dood leidden tot veel geruchten en samenzweringstheorieën. Op 10 augustus 2019 werd hij op 66-jarige leeftijd dood aangetroffen in zijn cel in New York.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer