Envelop met verdacht poeder aangetroffen in kantoren Staatsveiligheid en aan justitiepaleis

Een envelop met een verdacht poeder werd donderdag gevonden in een kantoorgebouw aan de Albert II-laan, dat meldt de Brusselse brandweer die samen met de politie ter plaatse is. Ook aan het justitiepaleis in Brussel zou er een poederbrief gevonden zijn.

lto, cvs

Omstreeks 9.40 uur donderdagochtend kwam er een telefoontje binnen bij de brandweer over een envelop met wit poeder bij de Staatsveiligheid. Er zaten op dat moment drie personen in de ruimte, laat de brandweer weten.

“De betrokkenen zijn ontsmet en hebben zich ook omgekleed. Na onderzoek is besloten dat er geen evacuatie naar het ziekenhuis nodig was. Civiele Bescherming wordt nu verwacht om de enveloppe en het poeder te analyseren”, klinkt het. Ook het team gespecialiseerd in gevaarlijke stoffen werd gemobiliseerd.

De brandweer is donderdag ook aanwezig aan het justitiepaleis in Brussel waar een tweede poederbrief zou zijn ontvangen. Twee personen worden momenteel ontsmet en doorzocht door een MUG-arts, laat de brandweer weten. Het incident vond plaats in één geïsoleerd lokaal. Het justitiepaleis wordt voorlopig niet ontruimd.

Ook deze envelop zal opgehaald worden door de Civiele Bescherming om de inhoud te analyseren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen