Letse soldaten patrouilleren aan de grens met Wit-Rusland.
Volledig scherm
Letse soldaten patrouilleren aan de grens met Wit-Rusland. © EPA

Prikkeldraad, mijnen en meer dan 1.000 betonnen bunkers: NAVO-landen in oosten van Europa bereiden zich in allerijl voor op Russische invasie

De Baltische staten Estland, Letland en Litouwen zijn zich actief aan het voorbereiden op een mogelijke Russische invasie. Hun 1.000 kilometer lange grens met Rusland, Wit-Rusland en de Russische enclave Kaliningrad wordt in allerijl versterkt met mijnen, drakentanden, prikkeldraad, antitankgreppels en meer dan 1.000 betonnen bunkers.

80 reacties

  • Ludo Van Damme

    2 maanden geleden
    Met een dictator onderhandelen heeft geen enkele zin, want die houdt toch niet aan de uitkomst.
  • bob jansens

    2 maanden geleden
    het risico is zo hoog omdat de EU-bobo's liever kapitaal vernietigen door elektrische auto's te promoten dan werk te maken van een echte oorlogsindustrie. Waar blijven de bedrijven die drones ontwikkelen en fabriceren? Wanneer wordt onderbenutte capaciteit in fabrieken gebruikt om leger materieel te maken vb Audi Vorst moest al lang 4x4 legervoertuigen (moderne versie van de Iltis??) produceren. Wanneer zorgt De Croo voor assemblage fabriek voor militaire vliegtuigen (bv F16) in België?
  • Christine Laevers

    2 maanden geleden
    Prikkeldraad en bunkers gaan de massa's Russische fake news in het westen niet tegenhouden : 10.000 artikels per dag. Die ontwrichten de Europese stabiliteit in het voordeel van Poetin. Hij speelt met het westen als een kat met een muis. En seffens gaat hij nog zeggen dat wij Russisch sprekende burgers gijzelen en dat zijn acties gelegitimeerd zijn. Vele mensen denken al dat de NATO provoceert. Poetin weet dat vele mensen het verschil niet kennen tussen de NATO en acties van soevereine landen.
  • Geert Van de Moortele

    2 maanden geleden
    Een grote oorlog zal worden uitgevochten met chemische wapens niet met kernwapens.
  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Onderhandelen kan niet als Rusland eenzijdig de voorwaarden dicteert en zijn agressie beloond wil zien met het definitieve bezit van de bezette gebieden. Dat was hoe Hitler het speelde in 1939 met zijn annexaties. En daarna trok hij ten oorlog tegen de landen die hij als bange hazen zag.