Het plein in Sint-Gillis waar gisteren een dode viel bij een schietpartij in het drugsmilieu. Rechts: nationaal drugscommissaris Ine Van Wymersch.
Volledig scherm
PREMIUM
Het plein in Sint-Gillis waar gisteren een dode viel bij een schietpartij in het drugsmilieu. Rechts: nationaal drugscommissaris Ine Van Wymersch. © BELGA / Jan Aelberts

“Pak ze met hun eigen geld.” Drugscommissaris wil in beslag genomen miljoenen inzetten voor bestrijding bendes

Drugscriminelen raken waar het pijn doet, dat is het idee achter het drugsfonds dat drugscommissaris Ine Van Wymersch wil opzetten: met in beslag genomen drugsgeld de strijd tegen de drugscriminaliteit opvoeren. Hoe moet dat dan gebeuren? En om hoeveel geld gaat het? Van Wymersch laat in haar kaarten kijken. “Het idee van de sporttassen vol geld is achterhaald.”

114 reacties

  • Gino Sinnesael

    2 maanden geleden
    Alle bezittingen van de drugscriminelen verbeurd verklaren en de drugs vzerkopen ten voordele van de staatskas. De belastingbetaler betaalt immers veel geld voor de 'drugsproblematiek'. Simpel! Geen gepamper meer, aub!
  • robert stijnen

    2 maanden geleden
    Ook hun families delen in hun winsten dus ook deze hun goederen huizen ,bedrijven en auto s verbeurd verklaren anders komt u er niet Vergeet niet dat deze familie hun winsten naar hun land van herkomst versluizen en hoe graag je daar aan ? Eenvoudig laat land van herkomst mee delen in de winst en stop de ontwikkelingssamenwerking als drukking middel
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 maanden geleden
    Wat gebeurd nu met dat geld?
  • Rudy Steyleman

    2 maanden geleden
    Goed idee. Slimme mevrouw die Ine Van Weymersch.
  • Gerard Braeckmans

    2 maanden geleden
    Daar is 10 jaar geleden al over gedebatteerd en er werd niets gedaan.