Dennis Deroey heeft zich met Roeselare al verzekerd van de eerste plaats.© VDB

VOLLEYBAL LOTTO VOLLEY LEAGUE: KNACK ROESELARE - BORGWORM 3-1 

Dennis Deroey en Knack Roeselare beginnen als leider aan play-offs: “Er staat niets meer op het spel, maar de match tegen Maaseik blijft een klassieker”

ROESELARE -

Na de 3-1-thuiszege tegen Borgworm van woensdagavond is Roeselare mathematisch zeker van de eerste plaats in de voorcompetitie. Zaterdagavond wacht Dennis Deroey en co. nog de ‘clasico’ in Maaseik – toch nog altijd een prestigeduel volgens de Roeselare-libero.

Ivan D'Hoop

Roeselare pakte de drie punten tegen het vierde geklasseerde Borgworm en deed dus zijn job naar behoren. Dennis Deroey blikt nog eens terug op de wedstrijd: “Seppe Rotty was er niet bij wegens ziekte en werd op de opposite vervangen door Diego Gonzales. Simon Plaskie mocht rusten, waardoor Jasper Wijkstra nog eens een volledige match als receptie-hoek mocht spelen. Enkel in de derde set maakte Borgworm het ons moeilijk. We begonnen wat minder scherp maar Sander Depovere bracht ons van achter de opslaglijn terug na een 9-13-achterstand. Bij 24-22 leek een 3-0 in de maak, maar dan haperde het even bij ons. Het bewijs dat Roeselare niet altijd een machine is. Borgworm kon de eer redden met een nipte 26-28.”

“In de vierde en laatste set sloegen we snel een vijfpuntenkloof en hadden we geen moeite om de wedstrijd af te ronden”, vervolgt Deroey. “Met nog twee matchen te gaan in de voorcompetitie – naar Maaseik zaterdag om dan de week daarop af te ronden thuis tegen Aalst – beginnen we nu al zeker als leider aan de play-offs. Of er in die twee resterende matchen, waar niets meer van afhangt, geroteerd of geëxperimenteerd wordt, moet je aan trainer-coach Steven Vanmedegael vragen.”

Maaseik blijft gevaarlijk

Hoewel er niets meer op het spel staat blijft een match tussen Maaseik en Roeselare toch een klassieker. “Greenyard Maaseik is dit seizoen nog wat meer teruggevallen en staat nu pas derde”, weet Dennis Deroey. “Dat komt door een gebrek aan ervaring bij hen en doordat het huidige nummer twee in de klassering, Aalst, het verrassend goed doet. Ik verwacht wel dat de Limburgers zich volgende zaterdag nog eens zullen willen bewijzen. Tegen de grote rivaal willen ze sowieso laten zien dat Maaseik nog altijd Maaseik is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer