© Getty Images for The Red Sea Int

Topmodel Naomi Campbell en Boss lanceren collectie met knipoog naar haar smetvrees

Het Britse topmodel Naomi Campbell (53) gaat in zee met het Duitse modelabel Boss. Samen lanceren ze een collectie bestaande uit vierenveertig stuks, geïnspireerd op haar jachtige levensstijl. Bij het ontwerpen werd ook rekening gehouden met haar smetvrees, een fobie die ze niet onder stoelen of banken steekt.

Hanne Vandenweghe

De collectie zal vooral bestaan uit heel draagbare kledij. Van joggingbroeken, T-shirts, een blazer, een trench met luipaardprint tot een kreukvrij kostuum met krijtstreep: alles wat het topmodel zelf graag draagt. De prijzen gaan van een schappelijke 60 euro tot een pittige 745 euro.

“Dit zijn het soort stukken die mijn eigen levensstijl weerspiegelen”, zegt Campbell in The guardian. “Altijd onderweg, altijd klaar voor het volgende avontuur, maar nooit inboetingen qua stijl. Iedereen weet dat ik smetvrees heb, dus hebben we antibacteriële eigenschappen toegevoegd om de frisheid van de kleren te garanderen.” En voor het geval je vergeet wie de echte boss is: T-shirts en hoodies zijn voorzien van een gesigneerde print van Naomi’s gezicht.

LEES OOK:

Een topmodel dat zich graag in onpraktische couture hult en gaat samenwerken met een merk dat zich focust op praktische kleding: het is voor velen een ongewone match. Toch komt de colab niet helemaal uit het niets. Campbell werd in 2022 aangesteld als ambassadeur van Boss, een zustermerk van Hugo Boss, en was al het gezicht van verschillende campagnes. Een eigen lijn was volgens het model de volgende stap om een nieuw facet vanzichzelf te ontdekken.

Het is ook niet de eerste keer dat de 53-jarige de rol van modeontwerper op zich neemt. Vorig jaar kreeg Campbell nog kritiek omdat ze samenwerkte met het fast fashion merk Pretty little thing (PLT), een dochteronderneming van de Britse Boohoo group. Die samenwerking resulteerde in een lijn met 82 ontwerpen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer