© 2024 Marcos del Mazo

TUI-klanten kunnen voortaan ook met Ryanair-vlucht op vakantie gaan

Klanten van reisorganisator TUI kunnen hun vakantieverblijf nu ook combineren met vluchten met de Ierse lowcostmaatschappij Ryanair. Daarover hebben beide bedrijven een akkoord ondertekend.

"Alle Ryanair-vluchten zullen binnenkort rechtstreeks bij TUI geboekt kunnen worden en ze zullen gecombineerd kunnen worden met het volledige reisaanbod van TUI", zo meldt de reisorganisator. "Het akkoord zal onze klanten meer reismogelijkheden bieden dan ooit tevoren." De toevoeging van Ryanair-vluchten aan het TUI-vakantieaanbod zal vooral reizigers in het Verenigd Koninkrijk meer opties geven.

Luchtvaartmaatschappij Ryanair van haar kant benadrukt dat TUI zich engageert om klanten de prijzen aan te rekenen die Ryanair zelf hanteert.

TUI is het derde boekingsplatform waarmee Ryanair een akkoord bereikt, na loveholidays en Kiwi.com.

Tijdens zijn recentste persconferentie in Brussel, midden januari, had Ryanair-topman Michael O'Leary nog uitgehaald naar een aantal onlinereiskantoren. Die "piraten" laten klanten volgens O'Leary te veel betalen door toeslagen te vragen voor diensten die Ryanair niet of veel goedkoper aanbiedt, zoals voor een "premium" dienstverlening of een stoelreservatie. De verschillende akkoorden die intussen werden bereikt, "tonen aan dat boekingsplatforms op een transparante wijze kunnen samenwerken met luchtvaartmaatschappijen zonder klanten te bedriegen of te benadelen", aldus Ryanair.

Meest gelezen