Belgian Cats kennen op 19 maart hun tegenstanders op de Olympische Spelen in Parijs en gaan voor eremetaal.© Isosport

Belgian Cats

Belgian Cats hebben top drie in vizier op wereldranking en weten wanneer ze tegenstanders Olympische Spelen kennen

Brussel -

Op de nieuwe FIBA worldranking blijven de Belgian Cats na de kwalificatie voor de Olympische Spelen de zesde beste ploeg van de wereld. De Cats hebben na een succesvol olympisch kwalificatietoernooi in het Antwerpse Sportpaleis de top drie wel in het vizier.

Patrick Ceulemans

Amerika blijft ongenaakbaar op de eerste plaats fonkelen. China is tweede en Australië is derde. De Belgian Cats staan op de zesde plaats, maar hebben de kloof met nummer vier Spanje en nummer vijf Canada kleiner gemaakt. “Hadden de Belgian Cats op het OQT in Antwerpen van Amerika gewonnen hadden ze nu al minstens vierde gestaan”, merkte ex-Belgian Cat en voorzitter van de atletencommissie van het BOIC Ann Wauters fijntjes op.

De Cats tellen slechts een achterstand van zes punten op Spanje en een half puntje op Canada. Mits een mooi resultaat (lees een medaille, red.) komende zomer op de Olympische Spelen in Parijs is zelfs een derde plaats op de wereldranking aan de orde. Australië telt immers maar zestien punten meer dan Emma Meesseman en haar ploegmaats.

Loting op 19 maart in Zwitserland

Op 19 maart wordt in het Zwitserse Nyon de loting gehouden voor het baskettoernooi van komende zomer op de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. Bij de vrouwen wordt er dan geloot voor de groepsfase, met in principe drie groepen van telkens vier landen. De wedstrijden worden gespeeld in het Stade Pierre Mauroy in Lille, een voetbalstadion dat voor de gelegenheid omgebouwd wordt tot basketarena. De Belgian Lions speelden op het EK 2015 al in dit voetbalstadion. Toen verloren ze de 1/8ste finale met 75-54 van Griekenland.

De Belgian Cats zijn komende zomer voor de tweede keer van de partij op de Spelen. Drie jaar geleden eindigden ze in Tokio op de zevende plaats, na een nipte nederlaag in de kwartfinales tegen gastland Japan. De Cats maken zich op voor hun achtste grote toernooi op rij, na vier EK’s, twee WK’s en één keer de Olympische Spelen.De Verenigde Staten staten mikken op een achtste olympische titel op rij, de elfde in totaal. Frankrijk was als gastland automatisch geplaatst. De overige tien deelnemende landen zijn België, Spanje, Servië, Duitsland, Canada, Australië, China, Japan, Puerto Rico en Nigeria.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer