Themabeeld.© rr

Bilzenaar krijgt 8 maanden met uitstel omdat hij vriendin wurgt tijdens confrontatie met minnares

Bilzen -

Een 30-jarige Bilzenaar krijgt acht maanden cel met uitstel omdat hij zijn inmiddels ex-vriendin wurgde waardoor ze het bewustzijn verloor. De vrouw ontdekte dat hij er een affaire op nahield en besliste samen met de minnares van de man om hem te confronteren. Er ontstond een ruzie met duw- en trekwerk.

Shauni Deferm

Op 8 december liep het uit de hand tussen de dertiger en zijn inmiddels ex-vriendin. De vrouw had ontdekt dat hij er een affaire op nahield en ze beraamde met de minnares een plan om de man te confronteren met zijn overspel. “Er ontstond duw- en trekwerk. Uiteindelijk werd de vriendin van de man door hem geslagen en bij de keel gegrepen. Ze was enkele seconden buiten westen”, sprak de Tongerse aanklager tijdens de behandeling van de zaak.

Bloeduitstortingen

De dertiger zelf beweerde dat zijn inmiddels ex-vriendin hem met een mes aanviel en zelf ook agressief uit de hoek kwam. Nochtans zou de minnares van de man de verklaringen van het slachtoffer bevestigen. De raadsman van de dertiger, meester Mark Huygen, kwam echter stevig uit de hoek. Hij somde de verwondingen bij zijn cliënt, overigens een bodybuilder, op. “Bloeduitstortingen in het oog, bijtwonden in de hals en krabsporen die met een hark lijken toegebracht. Als een man zo’n verwondingen toebrengt bij een vrouw, zit hij maanden in voorhechtenis”, klonk het.

Victim blaming

Verder wees Huygen ook op het zogenaamde drankprobleem van de vrouw en is er volgens hem sprake van uitlokking. Volgens de advocaat zou er nog een tweede getuige in het spel zijn die het gevecht heeft gefilmd, maar omdat het ging om een geseinde man zouden de vrouwen hem beschermen door zijn naam niet te noemen. Meester Erik Schellingen, raadsman van de vrouw, was niet akkoord. “Dit is duidelijk een schoolvoorbeeld van victim blaming”, klonk het.

De Tongerse rechter veroordeelde de dertiger uiteindelijk tot een celstraf van acht maanden met uitstel onder voorwaarden. Zo moet hij begeleiding volgen voor zijn agressieproblematiek. Zijn ex krijgt een schadevergoeding van 1.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer