UEFA Europa League - speeldag 1 - 15/02/24 - 18:45
67'
Romelu Lukaku
1 - 1
67'

In de tribune vloekte zijn oude maatje Jan Boskamp eens. Romelu Lukaku heeft tegen Feyenoord opnieuw de weg naar doel gevonden. De recordschutter bezorgde AS Roma met wat geluk een 1-1-gelijkspel in De Kuip. Bekijk de opvallende 'schoudergoal' hieronder.

De Europa League en Romelu Lukaku: het blijft een onwaarschijnlijk succesvolle combinatie.

Terwijl de Rode Duivel in de Italiaanse competitie al een paar speeldagen tevergeefs naar goals zoekt, schoot hij in zijn favoriete competitie wel opnieuw raak.

Na vijf treffers in de groepsfase bracht Lukaku in de play-offronde AS Roma nu ook op gelijke hoogte tegen Feyenoord. De spits kopte/duwde met zijn schouder een voorzet tegen de netten.

Een cruciale treffer voor de bezoekers, die in een sfeervolle Kuip net voor rust op achterstand waren gekomen tegen de Rotterdammers na een doelpunt van Paixao.

Volgende week in Rome volgt de return.

Fase per fase

90+8' tweede helft
90+4'
De ref fluit voor een fout, Romelu Lukaku (AS Roma) heeft hands gemaakt.
90+2'
Gianluca Mancini (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Santiago Gimenez (Feyenoord).
90+1'
Pech voor Feyenoord, want het schot van Luka Ivanušec strandt op de paal.
90+1'
90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'
Leonardo Spinazzola (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Givairo Read (Feyenoord).
89'
Redding van Mile Svilar (AS Roma), die de bal al duikend kan pareren.
89'
Santiago Gimenez (Feyenoord) haalt uit...
86'
86'
Edoardo Bove (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ondrej Lingr (Feyenoord).
85'
Quilindschy Hartman (Feyenoord) gaat in de fout en dat wordt door de scheidsrechter als spelbederf gezien.
84'
Lorenzo Pellegrini (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Antoni Milambo (Feyenoord).