Wout van Aert moest de beste klimmers laten rijden op de slotklim: “Op het laatst was het sterven naar de meet”

Zestiende. Op een kleine halve minuut. Dat was uiteindelijk het verdict voor Wout van Aert op de Alto da Foia. Een uitslag waar hij mee kon leven. “Ik ben eigenlijk wel blij hoe het ging.”

Guillaume Maebe en Stijn Joris

“Het was iets te lastig voor mij”, concludeerde Wout van Aert al snel na de aankomst. “Ik voelde mij de hele dag goed en verteerde de eerste klimmetjes goed, maar de laatste kilometer was er te veel aan met rugwind die meer wind in de zij werd. Mijn benen verzuurden, ik haalde mijn waardes niet meer en het was sterven naar de meet. Tot dan voelde ik me eigenlijk goed. Het was een zware rit en eigenlijk ben ik wel blij hoe het ging. Mijn klassement? Daar ben ik nooit mee bezig geweest.”

Remco Evenepoel werd tweede in de rituitslag, zijn Soudal Quick-Step maakte nadien wat misbaar over het vele werk dat zij moesten opknappen in aanloop naar de slotklim. “Ik denk dat het niet meer dan normaal is dat zij moesten rijden”, repliceerde Van Aert. “Met Remco hebben ze de favoriet in hun rangen en hij heeft al getoond dat hij in goede vorm zit.

Thijssen verliest leiderstrui: “Heb er toch van genoten”

Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty), winnaar van de openingsetappe, had op voorhand ingecalculeerd dat hij zijn gele leiderstrui maar één dagje zou dragen. “Die klimmetjes op het einde waren er sowieso te veel aan, dat wist ik. Maar ik heb er toch volop van genoten. Het was mijn eerste leiderstrui ooit in een ronde. En ik heb nog altijd de groene puntentrui, wat toch ook leuk is. We hadden op voorhand afgesproken dat ik na 140km zou afhaken en zo traag mogelijk naar de finish zou rijden. Allemaal met het oog op morgen, die vlakke aankomst in Tavira zou mij moeten liggen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer