Hooliganisme

Union versus Frankfurt: tachtigtal leden harde kern Eintracht Frankfurt opgepakt in Dilbeek

© Tom Vierendeels

Het duel van Union tegen Eintracht Frankfurt in de Europa Conference League werd voorafgegaan door een enorme politieactie in Dilbeek. Daarbij werden ongeveer tachtig leden van de Frankfurtse harde kern gearresteerd.

Tom Vierendeels

“Het werd in de namiddag al gesignaleerd dat er verschillende wagens met Duitse nummerplaten geparkeerd stonden aan het gemeentelijk zwembad in de Kaudenaardewijk”, zegt Willy Segers (N-VA), burgemeester van Dilbeek. Donderdagavond neemt Union het op tegen Eintracht Frankfurt in het Lotto Park, in buurtgemeente Anderlecht. “De nummerplaten werden doorgegeven aan de federale politie voor een risicoanalyse. Daaruit bleek dat deze geseind stonden en in verband konden gebracht worden met de harde kern van Eintracht Frankfurt. De Brusselse politiezone Zuid, waar Anderlecht onder valt, was op de hoogte dat er nog leden gingen volgen. Later kwamen nog twintig à dertig wagens de wijk ingereden.”

De federale en Brusselse politie grepen onmiddellijk in. “Het is hier intussen een belegerde en volledig afgesloten wijk”, getuigt Segers. Alle aanwezige Duitsers worden gefouilleerd en vervolgens in busjes naar Brussel gebracht. Het gaat om ongeveer tachtig personen. Daar blijven ze in de cel tot minstens na de wedstrijd.