Kopstuk motorclub No Surrender MC uit Zwevezele dan toch niet in beroep tegen straf: celstraf 7 jaar wordt definitief

Een man van 48 uit Ardooie gaat definitief zeven jaar naar de cel voor poging tot moord bij zijn motorclub No Surrender MC uit Zwevezele. De leden van die motorclub hebben een ander bendelid op een gruwelijke manier toegetakeld. De president kreeg 7 jaar celstraf, maar ging in beroep. Dat beroep trekt hij nu in. De andere bendeleden gaan wel nog in beroep.

De bendeleden hebben het slachtoffer van 52 in de nacht van 14 op 15 december 2018 op een gruwelijke manier toegetakeld. In het clublokaal in Zwevezele kreeg hij schoppen en slagen. De leden slingerden een hamer naar zijn hoofd en de man werd met een bunsenbrander aan de hand bewerkt. Achteraf is hij halfnaakt en in de vrieskou voor dood achtergelaten in een gracht in Moeskroen. Een bewakingsagent zag hem rond 4.30 uur en redde zijn leven.

Bestempeld als opdrachtgever

De voormalig kopstuk van de Zwevezeelse motorbende No Surrender MC kreeg in juni vorig jaar zeven jaar cel voor die feiten. Hij ging daartegen in beroep. Volgens de rechtbank gaf hij de opdracht voor de gruwelijke afranseling. Het slachtoffer had schulden bij de club en had seksueel getinte berichtjes gestuurd naar de partner van een ander clublid. Hierop besliste hij dat er "iets" moest gebeuren. Het kwam tot een zogenaamde "bad standing", waarbij alle volwaardige leden of "full members" van de club slagen mochten uitdelen aan hem.

Gisteren besloot de opdrachtgever om het beroep in te trekken en dat werd door het parket aanvaard. Zijn straf van zeven jaar cel wordt dus definitief.

Overige leden nog steeds in beroep

Nog zeven anderen zijn schuldig bevonden aan de poging tot moord. Het gaat allen om zogenaamde "full members". Voor de overige leden die in beroep gingen, werd het proces in beroep uitgesteld naar 18 september 2024. Het hof vroeg de advocaten ook om dan een standpunt in te nemen naar een herkwalificatie van de feiten naar foltering.

Meest gelezen