Archiefbeeld. Voertuigen van defensie tijdens een repetitie voor een militaire parade. (18/07/19)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Voertuigen van defensie tijdens een repetitie voor een militaire parade. (18/07/19) © Photo News

Vlaamse econoom komt met bijzonder voorstel: “Vergeet de staatsbon, ga voor defensiebon”

De Belgische overheid zou een zogenaamde ‘defensiebon’ moeten uitschrijven. Daarmee zou het direct geld kunnen lenen bij burgers om specifiek te investeren in onze nationale veiligheid. Dat is hard nodig vanwege de groeiende dreiging uit Rusland, stelt econoom en columnist Peter De Keyzer donderdag in ‘De Tijd’.

64 reacties

  • Dirk Lemaitre

    2 maanden geleden
    Neen, dit zal enkel een verschuiving van budgetten veroorzaken.
  • Antonio Lefevere

    2 maanden geleden
    Ministerie van Defensie, geleid door een Generaal dient het geïnvesteerde fonds (Defensiebons plus federaal budget dat 2% minimaal van ons BBP dient te bedragen) te beheren. Ook dient men een eigen wapenproductie op te zetten zodat alle middelen Belgisch zijn en niet ingekocht bij de zogenaamde partners (dit bevordert de werkgelegenheid en stimuleert het wetenschappelijk onderzoek)
  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Hoe je het noemt maakt niet uit. Het blijft een lening die de overheidsschuld groter maakt. In een tijd waarin de EU eist dat we 27 miljard besparen.
  • Norbert De Keulenaer

    2 maanden geleden
    Indien ze de defensiebon nu eens zouden gebruiken om de capaciteit van de Belgische wapenfabrieken op te schalen ? Meer werkgelegenheid en een grotere hoeveelheid munitie dan de 10 patronen die ze nu aan elke militair maar kunnen geven. Och ja, vergeten ... het zijn er twintig !
  • Marc Baeyens

    2 maanden geleden
    Top idee, laat alle burgers de mogelijkheid om mee te investeren in onze defensie. Want het zal nodig zijn.