Ga naar de inhoud

Einde aan alle speculatie? "Kylian Mbappé deelt PSG mee dat hij vertrekt"

 do 15 februari 2024 17:37
Kylian Mbappé is aan zijn laatste maanden bij PSG bezig.

De beslissing is gemaakt. Alle grote nieuwsjagers zijn ingefluisterd dat Kylian Mbappé (25) na zeven jaar vertrekt bij PSG. Het Franse fenomeen zou zijn beslissing meegedeeld hebben aan voorzitter Nasser Al-Khelaïfi. Wacht nu Real Madrid?

Kylian Mbappé blijft een uitstekende regisseur van zijn eigen toekomst.


Maandenlang was het wachten tot de Fransman een beslissing nam (en openbaar maakte) over zijn toekomst. Wel, dat lijkt nu gebeurd.

 

Alle grote transferexperten komen donderdagmiddag - wellicht ingefluisterd door de entourage van Mbappé - gelijktijdig met het nieuws dat de aanvaller op het einde van het seizoen transfervrij vertrekt bij PSG.

 

De ster van de Parijzenaars zou zijn beslissing eerder deze week meegedeeld hebben aan voorzitter Nasser Al-Khelaïfi.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat Mbappé straks vertrekt in de Franse hoofdstad komt allerminst als een verrassing.

 

Ondanks een Champions League-finale in 2020 werd de voorbije jaren duidelijk dat Mbappé op zijn 25e stilaan weg moet uit de gouden kooi in Parijs om zijn torenhoge ambities te vervullen.

Voor de Qatarese eigenaars is het aanstaande vertrek van zijn laatste echte wereldster - eerder vertrokken Messi en Neymar al uit de gouden driehoek - sowieso een klap. Zeker omdat Mbappé straks transfervrij nieuwe oorden opzoekt.

 

Onder meer huiskrant Le Parisien berichtte eerder wel dat beide partijen toch in een goede (financiële) verstandhouding uit elkaar willen gaan. Het is bijvoorbeeld niet ondenkbaar dat Mbappé een deel van zijn loyaliteitsbonussen zal afstaan.

 

Rest de vraag: wie wordt volgend seizoen de nieuwe werkgever van het Franse fenomeen? Real Madrid, dat zich al meermaals aan een stevige flirt waagde, is uiteraard topkandidaat. 

Kylian Mbappé bij PSG

 

290 wedstrijden - 243 goals - 105 assists

 

Palmares: 5x Frans landskampioen, 3x Franse beker, 2x Ligabeker, 2x Franse Supercup

Gerelateerd: