Joannes Laveyne, energie-expert aan de UGent legt uit waarom de energieprijzen zo laag zijn momenteel.
Volledig scherm
PREMIUM
Joannes Laveyne, energie-expert aan de UGent legt uit waarom de energieprijzen zo laag zijn momenteel. © Photonews / UGent

Tot 700 euro minder op uw energiefactuur. Gaan we terug naar prijzen van voor energiecrisis?

Deze winter is goed op weg om de goedkoopste voor uw energiefactuur van de afgelopen drie jaar te worden. Met dank aan de dalende energieprijzen, het zachte weer en - keerzijde van de medaille - lagere economische activiteit. Maar gaan we ook écht weer naar de prijzen van voor de crisis?

105 reacties

  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Gasprijs terug op niveau van voor de crisis. Tarweprijs ook. Overaanbod in het vervoer met gekelderde prijzen tot gevolg. Maar voeding blijft even duur. Door bedrijven die tot 6x meer winst maken dan voor de crisis.
  • Ludo Vanhees

    2 maanden geleden
    De vorige federale Zweedse regering heeft de BTW verhoogd van 6% naar 21% in het begin van die regeerperiode.Dit was niet voorzien in hun regeerakkoord.Dus deze regering heeft toen hun kiezers voorgelogen.Vivaldi heeft de burgers en bedrijven wel (soms te) goed geholpen om hun energie te betalen.Dus deze regering heeft geen schuld aan de evt kosten stijging van de integendeel zelfs,ere wie ere toekomt.
  • Frank Wagemans

    2 maanden geleden
    Hilde Crick totaal onjuist wat jij beweert. Je betaalt uiteindelijk BTW op je totale verbruik. Teveel betaalde BTW krijg je gewoon terugbetaald hoor.
  • Geert Peeters

    2 maanden geleden
    @Hilde, wat voor onzin is dat alsof je het btw bedrag kwijt zou zijn bij een te hoog voorschot.
  • Jonathan De Beule

    2 maanden geleden
    Ik betaal 400 € per maand Heb zonnepanelen.. Deze zomer mail gekregen voor voorschot naar 520€ Vorige week mail gekregen om naar 180€ te gaan.. Begrijpen wie begrijpen kan.. Ik blijf de 400€ betalen..