Een gesprek met minister Paul Van Tigchelt over het Brussels drugsgeweld.
Volledig scherm
PREMIUM
Een gesprek met minister Paul Van Tigchelt over het Brussels drugsgeweld. © Photo News

INTERVIEW. Minister Van Tigchelt na drugsge­weld: “Veel dealers in Brussel zijn afkomstig uit Marokko. Ik heb afspraken om hen terug te sturen”

Dodelijke schietpartijen, riotguns en arrogante drugsdealers op stoeltjes. Brussel lijkt veranderd in het Wilde Westen, maar onze nationale sheriff — minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) — laat het er niet bij. Zijn plannen? Die stelt hij hier voor. Dealers zonder papieren terugsturen naar hun land van herkomst én de drugstoppers isoleren in hun cel zodat ook zij monddood gemaakt worden. “De drugsbazen voelen zich opgejaagd wild, dat garandeer ik u.”

342 reacties

  • Geert Verschelde

    2 maanden geleden
    Zoveel artikelen hoe hard ze aan het werken zijn om de problemen rond drugsdistributie en gebruik aan te pakken. Binnenkort zijn het verkiezingen zeker ? Vanuit één hoek hoor je al jaren een strijd tegen de drugspolitiek, namelijk Antwerpen.
  • Saadia Sellak

    2 maanden geleden
    Het kan een goed idee zijn; als je de werkpaarden opsluit en degenen zonder papieren terugstuurt, dan hebben de drugsbazen geen mankracht meer. De criminelen zonder papieren zijn juist degenen die voor een klein beetje geld in staat zijn om moordopdrachten aan te nemen. Ze zijn nergens geregistreerd, kunnen tijdelijk met zakgeld onderduiken en ze zijn erg van cash geld afhankelijk om te kunnen overleven. Degenen die hier geboren zijn, zijn al vanaf de wieg bekend bij allerlei instanties.
  • Daniel Van Buggenhout

    2 maanden geleden
    Ik ben is benieuwd of de daad bij het woord gevoegd gaat worden .
  • Romain Van Damme

    2 maanden geleden
    We horen het graag zeggen wat er moet gebeuren, maar iets doen is wat anders, en ten slotte is niet het grootste deel van deze personen hier niet geboren, dus volgens mijn mening kunnen deze niet uitgewezen worden
  • Bo Uvier

    2 maanden geleden
    Ik ben blij met zijn beleid maar, als het voor VLD een 4 jaar parcours is om dan het laatste jaar zich maatschappelijk op te stellen sorry dat geeft mij geen vertrouwen meer voor de toekomst. Ze hebben een pijnlijk asociaal beleid gevoerd voor de lucky few en met een slot op alles wat sociaal empathisch had moeten zijn.
  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    61

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.