Nu er een akkoord is, roept minister-president Jan Jambon de landbouwers op om te stoppen met hun acties en blokkades.
Volledig scherm
Nu er een akkoord is, roept minister-president Jan Jambon de landbouwers op om te stoppen met hun acties en blokkades. © BELGA

Vlaamse regering bereikt akkoord met boeren: “Wet van de straat is beloond”, zegt Natuurpunt

De Vlaamse regering heeft na lang onderhandelen een akkoord bereikt over maatregelen die tegemoet moeten komen aan de bezorgdheden van de boeren. De overheid zal tot oktober “terughoudend” zijn bij het aankopen van landbouwgronden (lees: er komt een halve pauzeknop). Daarnaast zal de regering de administratieve lasten voor de boeren verminderen. Boerenbond-topman Lode Ceyssens laat alvast verstaan dat hij bereid is het akkoord te verdedigen bij zijn achterban. Maar het akkoord zal wel “nauwgezet opgevolgd worden”.

204 reacties

  • Jos Roofthooft

    2 maanden geleden
    wat kunt ge van de politiek nog geloven,er was toch een akkoord???
  • Rene Spoelberghs

    2 maanden geleden
    Mochten boeren goed voor de natuur zorgen, dan zou het nu niet zo erbarmelijk slecht gaan met natuur in Vlaanderen. Een organisatie als Natuurpunt is broodnodig en vormt geen bedreiging voor boeren. Dat er weinig landbouwgrond zou zijn is ook een fabeltje. Wie dat beweert raad ik eens aan door Vlaanderen te reizen en eens zijn ogen te openen. Landbouwgrond genoeg. Amper natuur. Maar inderdaad, in een model van schaalvergroting voor export is er nooit genoeg. Het is dan ook niet duurzaam..
  • els smits

    2 maanden geleden
    Zelfs als de boeren de productie halveren hebben we hier nog eten genoeg .willen ze uitbreiden om nog meer te kunnen exporteren ?
  • yabou jack

    2 maanden geleden
    De wet van de straat is de wet van het volk natuurpunt.
  • Ronny Ooijen

    2 maanden geleden
    Wesley Kenis, het is uw volste recht om op VB te stemmen. Zelf ben ik niet zot van politici. Maar het is mij een raadsel waarom u de politiek betrekt bij het uitzicht van een veld gevuld met koren, mais of bijvoorbeeld koolzaad. Gino Denil, diversiteit in een natuurlijke biotoop is absoluut een must. Bij mijn weten heb ik dan ook niet het tegendeel beweert. Een veld met gekloond of gemanipuleerd maïs, koren of koolzaad kan ik qua uitzicht niet onderscheiden van de natuurlijke originele variant.