© Shutterstock

Vrouw wordt van vliegtuig gezet omdat ze te vaak naar het toilet gaat

Mexico -

Brits journaliste Joanna Chiu werd afgelopen week van een vliegtuig gezet...omdat ze te vaak naar het toilet ging. Zelf zegt ze dat ze maagproblemen had, waardoor ze vaak naar het toilet moest. Dat was voor de luchtvaartmaatschappij reden genoeg om haar van het vliegtuig te halen voor vertrek.

rovn

Chiu ging aan boord van een WestJet vliegtuig in Mexico. Voor het vliegtuig opsteeg, had ze last van maagklachten. Hierdoor moest ze heel vaak naar het toilet in het toestel. Omdat het personeel zich vragen begon te stellen bij haar vele toiletbezoeken, vroegen ze of ze ziek was. Toen Chiu dat bevestigde, werd ze van het vliegtuig gezet.

“In mijn haast om alleen uit het vliegtuig te stappen, liet ik mijn geld achter bij reisgenoten. Een supervisor van WestJet weigerde mijn taxi naar een hotel twintig minuten verderop te betalen”, zegt ze op X, het voormalige Twitter. Volgens Chiu was ze “aan de betere hand” en ze is niet te spreken over de manier waarop ze behandeld werd door de vliegtuigmaatschappij. Ze zei dat ze in tranen uitbarstte na een ontmoeting met een medewerker.

“Zeg niet dat je ziek bent”

Op haar X-account raadt ze iedereen die zich ooit ziek voelt op een vliegtuig dat niet te zeggen tegen het personeel. “Als je naar het toilet gaat voor een vlucht, en het personeel vraagt of je ziek bent, zeg dan gewoon dat je een kleine blaas hebt”, klinkt het op haar X-account.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Onder de post reageren heel wat mensen negatief op haar ‘tip’. Er zijn reacties te lezen als “Vele maagbacteriën zijn zeer besmettelijk, een hele vlucht kan door één egoïstisch persoon worden neergehaald”, “Als je ziek bent - lieg niet - stap dan niet op de vlucht” en “Bedoel je liegen? Je bent zielig”.

Reactie WestJet

Vliegtuigmaatschappij WestJet reageerde ondertussen ook op het voorval. “Het garanderen van het welzijn en de veiligheid van onze passagiers is onze eerste prioriteit”, zegt een woordvoerder. “We nemen alle gezondheidsproblemen zeer serieus. Het was een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing in naam van de veiligheid.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER