© AFP

Stormloop verwacht op tickets voor AC/DC in Dessel: hoeveel zijn er, wat kosten ze en wat kan je doen om je kansen te vergroten?

Vrijdag om 10u start de ticketverkoop voor het concert van AC/DC, op 9 augustus op de festivalweide in Dessel. Live Nation, de organisatie die het concert organiseert, verwacht een stormloop. Er zijn er 55.000, en die gaan allemaal vandaag de deur uit. Hoe zorg je dat jij aan jouw kaartje raakt? “Het heeft géén zin om al vanaf ’s morgens vroeg naar de website te surfen.”

vea

Het is van 2016 geleden dat de Australische hardrockgroep ons land aandeed. Toen stonden ze nog op de wei van Werchter, op 9 augustus landt hun POWER UP-tournee in het Kempense Dessel. “We verwachten een stormloop bij de ticketverkoop”, zegt Nele Bigaré van Live Nation bij HLN. Wat moet je weten over de ticketverkoop?

Een zogenaamd general admission standing ticket kost 159 euro. Zitplekken kan je niet reserveren. Wie met een grote groep wil komen, moet er rekening mee houden dat je maar vier tickets per persoon kan bestellen.

Alle 55.000 tickets gaan vandaag de deur uit. Ticketmaster, de verdeler van de tickets, werkt voor veel concerten met variabele ticketprijzen wat betekent dat de prijs van de tickets stijgt naargelang de hoeveelheid bezoekers op de website. Maar voor het concert van AC/DC zal dat niet het geval zijn. “Voor deze show zijn geen speciale presale-tickets. Dat is zo op vraag van de artiest”, aldus Bigaré aan HLN. Zo wil de band iedereen een eerlijke kans geven op een ticketje.

Maar één type

Er is ook maar één tickettype. Er zijn geen vip-tickets, geen ‘golden circle tickets’ of speciale packages. “Enkel met een normaal ticket volgens de general admission kan je het concert bijwonen.”

Via welke link je je tickets koopt is dan wel weer van belang. “De gouden regel is om tickets te kopen via de officiële ticketaanbieder”, aldus Bigaré. “In dit geval is dat dus via de website van Ticketmaster. Zoek niet gewoon het concert op in Google en klik zéker niet zomaar door op de eerste link die daar verschijnt.”

Ook als je tickets van iemand anders wilt overkopen, moet je extra waakzaam zijn, klinkt het. “Als je ziek bent en je buurman wil in jouw plaats naar AC/DC gaan, mag dat natuurlijk. Maar let op bij tickets die je online doorverkoopt: er is in België een ticketwet die gerespecteerd moet worden. Daarin staat bijvoorbeeld dat doorverkochte tickets geen hogere prijzen mogen hebben dan bij de oorspronkelijke ticketverkoop. Ticketmaster zal de AC/DC-tickets ook pas enkele dagen voor het concert naar de fans sturen, om fraude te voorkomen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Willekeurige wachtrij

Om tickets te bemachtigen voor je favoriete artiest, surfen fans vaak al uren voor de aanvang van de ticketverkoop naar de website waardoor ze in een wachtrij terechtkomen. Ticketmaster raadt aan om dat te doen mét een Ticketmaster-account.

“Surf gerust vóór tien uur naar de website. Wanneer er uitzonderlijk veel verkeer op onze website is, openen we voor de ticketverkoop een virtuele wachtruimte”, verduidelijkt Ticketmaster aan HLN. “Dat doen we zodat andere bezoekers op de website geen last ondervinden van de drukte.”

Maar uren op voorhand klaarzitten voor je computerscherm, heeft geen zin. “De volgorde van de wachtrij wordt willekeurig bepaald. Op drukke sales, zoals die voor AC/DC, surfen fans met honderdduizenden tegelijk naar onze site. Het is dus onmogelijk te bepalen wie er helemaal vooraan in de wachtrij moet staan, wie er daarna aan de beurt komt, enzovoort.” Die wachtrij houdt dus geen rekening met het tijdstip waarop je naar de site surft. “Hoe laat of hoe vroeg je vóór de start van de ticketverkoop naar onze website surft, heeft geen invloed op jouw plaats in de wachtrij”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER