© Tom Palmaers

Politieagent gewond bij inval in Tongeren, cannabisplantage van 869 planten ontmanteld

Tongeren -

De civiele bescherming is vrijdagvoormiddag afgezakt naar de Bilzersteenweg in Tongeren om een cannabisplantage van 869 planten te ontmantelen. Die werd donderdag ontdekt bij een imposante politie-inval in een pand. Bij de inval raakte een politieagent gewond.

Olivier Simons

De lokale politie Tongeren-Herstappe kreeg voor de inval de hulp van het Limburgse bijzondere bijstandsteam SAU-TIG. Tijdens de tussenkomst raakte een agent van het SAU-TIG door een manoeuvre gewond aan zijn hand. De man, die ook bij de politie Tongeren-Herstappe werkt, is door het arbeidsongeval enkele weken werkonbekwaam.

De actie zou kaderen binnen een groter gerechtelijk drugsonderzoek. Vrijdagvoormiddag werd duidelijk dat er een cannabisplantage van 869 planten is gevonden in het pand. De civiele bescherming kwam ter plaatse om de planten te vernietigen. In verschillende kamers van het pand zouden zowel jonge als oogstrijpe cannabisplanten zijn aangetroffen.

© Tp

Het is nog niet duidelijk of er iemand gearresteerd is. Daarover kunnen politie en parket momenteel immers niet communiceren. De lokale recherche voert verder onderzoek.

Drugsonderzoek leidt tot inval met bijzonder bijstandsteam in Tongeren© tp

Iets verdachts opgemerkt? Signalen over drugsproductie of dumpen van drugsafval opgevangen? Meld het gratis en anoniem op het telefoonnummer 0800/208.77 of via de website anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer