Politie patrouilleert extra voor huis van burgemeester Dirk De fauw na bedreiging

De politie van Brugge neemt veiligheidsmaatregelen nadat burgemeester Dirk De fauw (CD&V) werd bedreigd. De politie gaat onder andere extra patrouilleren aan zijn huis. Als de raadkamer de dader vrijlaat, dan krijgt De fauw ook persoonlijke begeleiding van een agent in burger.

Woensdagavond werd een man ingerekend op de oprit van de burgemeester. Hij had een slagersmes van 30 centimeter lang bij. Hij is aangehouden voor verboden wapendracht en belaging. Naar aanleiding van de gebeurtenis neemt de politie extra veiligheidsmaatregelen.

"De korpschef heeft voorgesteld dat de patrouilles hier regelmatig zouden langskomen", vertelt burgemeester Dirk De fauw. Door dit voorval zouden anderen mij misschien ook komen lastigvallen. Ze gaan wat in de buurt rondtoeren."

Agent in burger als schaduw

Dinsdag moet de betrokkene voor de raadkamer voorkomen. "Ik ga ervan uit dat ze zijn aanhouding met een maand zullen verlengen, dan blijft hij in de cel. Als hij toch zou vrijkomen, dan zal een politieagent in burger mij schaduwen tijdens mijn publieke optredens."

Meest gelezen