Serieverkrachter (26) die drie slachtoffers maakte in Gent, nu ook gelinkt aan vierde aanranding

© Shutterstock, fvv

GENT -

De 26-jarige Bulgaar die verdacht wordt van de verkrachting en aanranding van minstens drie slachtoffers, blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer beslist. Het parket onderzoekt ook nieuwe ontwikkelingen.

Laura Moens en Simon Dekaezemaker

De Gentse raadkamer heeft besloten om de 26-jarige Bulgaar nog minstens een maand langer in de cel te houden. Dat wordt ook bevestigd door zijn advocaat Peter Deurbroeck, die verder geen commentaar wil geven in het belang van het onderzoek.

LEES OOK. Serieverkrachter (26) opgepakt in Gent: “Maakte minstens drie slachtoffers, onder wie 22-jarige studente”

De Bulgaar wordt verdacht van de verkrachting en aanranding van minstens drie vrouwen. Op maandag 6 december werd een 23-jarige vrouw slachtoffer van een aanranding in het Keizerpark. Nog geen half uur later maakte een 22-jarige studente hetzelfde mee. Ze werd aangerand ter hoogte van de fietstunnel aan het station Gent-Dampoort.

De slachtoffers vonden na de feiten de moed om aangifte te doen bij het Zorgcentrum na Seksueel geweld (ZSG), waar ook een sporenonderzoek gebeurde. Daaruit bleek dat het om dezelfde dader ging. Na uitvoerig speurwerk werd duidelijk dat de Bulgaar ook kon gelinkt worden aan een brutale verkrachting van een 50-jarige vrouw in een park in het Miljoenenkwartier.

Vierde slachtoffer

Maar nu zou er nog een vierde slachtoffer gelinkt kunnen worden aan de Bulgaarse serieverkrachter: een jonge vrouw die begin december kon ontsnappen aan een man die zich aan haar wilde vergrijpen in het Bijgaardepark. De speurders hadden eerst het vermoeden dat ze benaderd werd door een 52-jarige Roemeense man die eind november op identiek dezelfde plaats een vrouw had verkracht.

Verder onderzoek wijst er nu op dat niet de Roemeense dader, maar de Bulgaarse serieverkrachter zich aan de jonge vrouw probeerde te vergrijpen. Het parket onderzoekt de nieuwe ontwikkelingen volop.

LEES OOK. Politie pakt Roemeense man (52) op die 20-jarige vrouw verkrachtte

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen