Themabeeld.© GettyImages

Dealer krijgt 30 maanden cel omdat hij drugs verkoopt aan minderjarigen

Oudsbergen -

Een 32-jarige man uit Oudsbergen krijgt 30 maanden cel voor het dealen van drugs aan minderjarigen. “We vonden drugsgerelateerde berichten over cannabis en XTC”, aldus de Tongerse aanklager.

De dertiger, die gekend is voor drugsfeiten, viel op 28 maart 2021 opnieuw door de mand tijdens een verkeerscontrole waarbij het voertuig waarin hij als passagier zat, aan de kant werd gezet. Tijdens de fouilleer troffen de inspecteurs 424 euro en een telefoon aan. Tijdens doorzoeking van de auto vonden ze 158 gram cannabis onder de passagierszetel en in de deur. Tijdens de uitlezing van de telefoon bleek dat hij cannabis, XTC en coke aan de man bracht.

Gerookte joint

In augustus 2022 kwam de man weer in het vizier van de politie na een verkeersongeval met de auto van zijn vriendin. De dertiger sloeg op de vlucht maar in de wagen troffen de agenten zijn identiteitskaart, gsm en een gerookte joint aan. “Zijn vriendin werd verhoord en vertelde dat beklaagde vanuit haar woning dealde, ook aan minderjarigen”, zo sprak de Tongerse aanklager. Tijdens de huiszoeking werden er opnieuw drugs en een precisieweegschaal gevonden.

Uiteindelijk kon de man aangetroffen worden. Hij bekende dat hij tot 200 gram per week verkocht. “Hij had verschillende afnemers, waaronder drie minderjarigen”, aldus de procureur.

De Tongerse rechter veroordeelde de dertiger tot dertig maanden cel, een geldboete van 8.000 euro en een verbeurdverklaring van 25.000 euro aan winst. (shde)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer