STF

Nieuwe klacht wegens seksueel misbruik tegen Gérard Depardieu

Een voormalige assistente van Gérard Depardieu heeft een klacht tegen hem ingediend voor seksueel misbruik tijdens filmopnames in 2014. Dat meldt de lokale krant Courrier de l'Ouest en bevestigt het parket van Parijs. Naast een eerder gerechtelijk onderzoek voor verkrachting, loopt nu een tweede onderzoek naar de Franse acteur.

De voormalige assistente van Depardieu die de klacht indiende, was op het moment van de feiten 24 jaar oud. Volgens Le Courrier de l'Ouest hekelt ze "obscene uitlatingen" tijdens ontmoetingen in zijn privéwoning in Parijs. Daarnaast heeft de vrouw het over herhaaldelijke aanrandingen en seksuele voorstellen tijdens de opnames voor de film "Le Magicien et les Siamois" van Jean-Pierre Mocky in 2014.

De advocaat van Depardieu zegt tegen het Franse persbureau AFP dat ze over de klacht hoorden via de pers. "Ik kies er als zijn advocaat voor om niet publiekelijk in te gaan op de klacht", reageert Christian Saint-Palais."Gérard Depardieu ontkent de beschuldigingen tegen hem ten stelligste."

Er loopt nu een gerechterlijk onderzoek naar Depardieu. Het parket verduidelijkte tegenover AFP dat dit onderzoek dient om informatie te verzamelen over de feiten en na te gaan of ze al dan niet verjaard zijn.

Niet de eerste beschuldiging

Het is al de vierde klacht tegen de nu 75-jarige Franse filmster. In een ander dossier voert een rechtbank in Parijs al sinds 16 december 2020 een onderzoek naar Depardieu voor verkrachting en seksuele agressie.

De Franse actrice Charlotte Arnould diende namelijk in 2018 een klacht tegen de acteur in. Ze beschuldigde hem ervan haar twee keer te hebben verkracht in zijn woning in Parijs.

Een derde klacht tegen Depardieu, van de Franse actrice en comédienne Hélène Darras, werd eind december geseponeerd omdat de feiten verjaard zijn. Ook zij klaagde hem aan voor seksueel misbruik tijdens filmopnames. Daarnaast beschuldigde de Spaanse journalist en auteur Ruth Baza de acteur er eind vorig jaar van haar te hebben aangerand tijdens een interview in 1995.

Meest gelezen