Belgische componist Alain Pierre (76) overleden, man achter gebrul tyrannosaurus uit "Jurassic Park"

De Belgische filmcomponist Alain Pierre is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is 76 jaar geworden. Pierre componeerde onder meer de muziek voor de film "Jan zonder vrees" en is ook de man achter het gebrul van de Tyrannosaurus Rex in "Jurassic Park" van Steven Spielberg.  

Alain Pierre had in de jaren 80 een geluidscollectie van 17.000 analoge geluiden waaruit hij kon putten voor audiovisuele projecten, schrijft filmjournalist Robin Broos die het overlijden van Pierre meldt op de Instagrampagina van het Klara-programma The Original Soundtrack. 

Alain Pierre componeerde onder meer de soundtrack voor "Jan zonder vrees", een animatiefilm uit 1984. De film van Jef Cassiers vertelt het verhaal van Jan, een eenvoudige boerenjongen die het kwaad moet bestrijden terwijl hij vlucht uit zijn geboortestad Antwerpen. 

Beluister: het thema van "Jan zonder vrees"

Pierre maakte veel soundtracks voor korte films en reclamefilmpjes. Hij leverde ook het gebrul van de Tyrannosaurus Rex in "Jurassic Park" van Steven Spielberg. 

Pierre had een grote verzameling van zeldzame synthesizers. Hij heeft ook nog een hele reeks soundtracks gemaakt die nooit uitgebracht zijn. 

De componist leed aan kanker en is woensdag overleden. Alain Pierre is 76 jaar geworden. 

Meest gelezen