Vincent Van Peteghem.
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Van Peteghem. © Photo News

ANALYSE. Welke partij zal de olifant in de kamer onder ogen zien?

“Het debat rond de eenjarige staatsbon verzinkt in het niets in het licht van wat de volgende regering te wachten staat. De hele campagne zal overschaduwd worden door een groter probleem”, schrijft politicoloog Carl Devos. “De politici willen het vervelend onderwerp vermijden, veel media vinden het te saai, ingewikkeld of deprimerend. Maar welke partij zal de olifant in de kamer durven te confronteren?”

37 reacties

  • jos duriau

    2 maanden geleden
    Zo lang er zoveel regeringen zijn worden de zwarte pieten steeds doorgeschoven en is er nooit een oplossing .
  • oswald billiet

    2 maanden geleden
    Het zou wel interessant zijn om, voorafgaand aan de komende begrotings besprekingen een studie te tonen of te ontwerpen van uitzinnige en onzinnige uitgaven waar ons land dan daar toch zo gul mee omgaat en die een permanentie van misbruik zijn in dit land. Dit zou voorafgaand al moeten leiden tot een enorme kostenbesparing om het beoogde begrotingstekort tot 1,5% te brengen en die zo te vinden zijn.
  • Gino Sinnesael

    2 maanden geleden
    Nu wordt 'de verlaagde roerende voorheffing' officieel afgedaan 'om de begroting te sparen of om oneerlijke concurrentie met de banken te vermijden'. Was dat dan met de vorige staatsbon niet zo, misschien? Dus dezelfde regering zegt nu het tegenovergestelde dan een paar maanden geleden? Hangt er een gevaarlijke koorts in de Wetstraat?
  • Jan Lambert

    2 maanden geleden
    iedereen wil besparen maar niet dat hijzelf het voelt (ook ik). iedere euro zal moeten bekeken worden alvorens hij uitgegeven wordt. het wordt inderdaad een zeer moeilijk afwegen wat belangrijk is en wat minder belangrijk. starten met echt overbodige zaken te sponsoren, daar begint het mee. eventjes de zure appel doorbijten. iedere partij zal tijdens de verkiezingsaanloop wel zeggen waar ze willen uitgeven, maar geen enkele zal zeggen waar ze zouden snoeien. mij stem gaat naar....?
  • Michel de Coorebyter

    2 maanden geleden
    Als het zo verder gaat, gaan we recht naar een Grieks scenario, maar velen zien dat gewoon niet in.