© BELGA

Mark van Bommel voor de ‘topper’ tegen KV Mechelen: “Yusuf heeft een groot applaus gekregen”

Antwerp vs. KV Mechelen, dat is het nummer één tegen het nummer twee, toch als je naar het klassement van 2024 kijkt. Mark van Bommel (46) beseft dat het geen makkie wordt, maar heeft er alleszins weer een speler bij.

dvd

Alhassan Yusuf (23) keerde vrijdag immers terug uit Nigeria. De middenvelder, die vorige zondag nog de Africa Cup-finale tegen Ivoorkust afwerkte (en verloor), is zo voor het eerst dit jaar inzetbaar bij Antwerp.

“Ik ben blij dat hij terug is”, zei Van Bommel vrijdagmiddag op z’n persbabbel. “Jammer dat hij de Africa Cup niet heeft gewonnen, maar hij heeft een match mogen starten, is dan uitgevallen, teruggekomen en heeft in de finale toch maar mooi mogen invallen. Als eerste ervaring op zo’n toernooi kan dat tellen. Vanwege al die officiële plechtigheden gaven we hem de toestemming om wat langer te blijven – dat moet je zo’n speler gunnen – maar vandaag hebben we hem opnieuw verwelkomd. En hebben we hem uiteraard een groot applaus gegeven.” (glimlacht)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Afwachten echter of Yusuf meteen weer voor de leeuwen wordt gegooid. Mahamadou Doumbia (19) deed het de laatste weken prima op het middenveld, we zien geen reden om hem eruit te zetten. En dan is er nog Eliot Matazo, de Monaco-huurling die donderdag 22 werd. Is hij klaar voor zijn eerste selectie en optreden of nog niet? Zijn trainer liet nog niet in zijn kaarten kijken. “Hij traint wel weer met de ploeg mee, maar of hij minuten maakt is vraag twee. We zullen zien hoe de wedstrijd verloopt. In de kleedkamer is er geen probleem, want dit is echt een goeie groep jongens. Het gaat erom om klaar te zijn en alles te begrijpen. Maar tegen zondag zal hij toch een keer of vijf hebben meegetraind.”

Over de tegenstander dan. We schreven het hierboven al: na Antwerp (12 op 15) is KV Mechelen (11 op 15) in dit nieuwe jaar het snelst uit de startblokken geschoten. Het is onder Besnik Hasi nu vijf duels ongeslagen. “Mechelen is gewoon een moeilijke ploeg”, aldus Van Bommel. “Vorig jaar behaalden we er goeie resultaten tegen. En in vier duels, de Supercup incluis, slikten we nog maar één doelpunt. Maar dat is geen garantie voor morgen. Ze zijn van trainer gewisseld en dan moeten we toch weer rekening gaan houden met andere accenten.”

Plus: Malinwa speelt zonder druk. Het staat nu negen punten boven de degradatiestreep. Dat kan een voordeel zijn. Al draait Van Bommel het om: “Kunnen ze nog de Champions’ play-offs halen?” Ja, dat kan zeker, met amper zes punten achterstand op AA Gent. “Dus dan kan je het ook zien als druk?” (glimlacht)

Na de eerste 9 op 9 wil Antwerp in eigen huis hoe dan ook zijn eerste 12 op 12 boeken. Het zou toch een signaal zijn naar de andere topclubs.

LEES OOK. Waarom streekderby Antwerp - KV Mechelen voor beide ploegen op ideaal moment komt