Léopold niet opgewassen tegen Nederlandse HDM op Euro Hockey Indoor Club Cup

In zijn derde wedstrijd op de Euro Hockey Indoor Club Cup heeft Léopold vrijdag in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen een zware 11-3 nederlaag geleden tegen het Nederlandse HDM.

Jens Heylen

Max Plennevaux bracht Léopold in de allereerste minuut op een strafcorner nog wel op voorsprong, maar daarna werden de Brusselaars overspoeld door de Nederlanders. Bij de rust was het 6-1. In de tweede helft deden Nathan Leeuw (26e) en Tom Degroote (36e) nog wat terug.

Donderdag won Léopold wel met 6-5 van het Franse Ronchin en met 6-2 van het Oostenrijkse Arminen. Het is al minstens zeker van de derde plaats in zijn groep en geeft zaterdag het Spaanse Complutense partij om de tweede plaats en het bijbehorende ticket voor de halve finales.

Als het de derde plaats wordt, gaat Léopold nog door voor de plaatsen vijf tot acht. De zesde en zevende degraderen samen met de clubs die laatste werden in hun groep naar de B-divisie.