Gent 15/02/2024 Boerenprotest, rondpunt eurosilo's, boeren zetten met tracktoren Gentse haven blok. ( Pictures by Gianni Barbieux / Photo News )
Volledig scherm
PREMIUM
Gent 15/02/2024 Boerenprotest, rondpunt eurosilo's, boeren zetten met tracktoren Gentse haven blok. ( Pictures by Gianni Barbieux / Photo News ) © Photo News

ONZE OPINIE. “Noem de boeren gerust voorbeeldbetogers”

Hebt u de beelden gezien van politieagenten die melocakes uitdelen aan betogende boeren? Wat niet op de video stond: het waren eigenlijk de boeren die de doos cadeau hadden gedaan aan de agenten. Die op hun beurt de laatste cakes dan weer met de landbouwers deelden. “Het is haast symbolisch”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Er was niets boertigs aan het protest van de boeren.”

43 reacties

  • geert calu

    2 maanden geleden
    in plaats van bruto lonen te gaan vergelijken zou ik graag eens horen wat de boeren zouden vertellen als alles geweten was en er ook maar een forfait van hun belastingen als kosten afging zoals bij de vergeleken lonen, gedaan met de administratie. En dan de voorbeeldige vakbondsleiders die voor de rechtbank beschuldigd zijn om een weg af te sluiten, is dat niet te vergelijken?
  • Frank Wagemans

    2 maanden geleden
    grappig dat 'over de grens kopen' waar het evengoed duur is ... de zuinige hollanders komen naar België winkelen want bij hen vinden ze het te duur ...
  • peter pierreux

    2 maanden geleden
    Teleurstellend dat we er niet massaal zijn gaan bijstaan. Stop de Eurocratische waanzin.
  • Patrick Symons

    2 maanden geleden
    Als er morgen geen boeren meer zijn, dan kopen we ons eten in de supermarkt, net zoals vandaag. Onze boeren hebben weinig tot niks met ons eten te maken.
  • Dominiek Catry

    2 maanden geleden
    Als het vlees te duur wordt in de grootwarenhuizen , dan zullen er veel geen meer kopen of net over de grens hun inkopen doen . Wie zal hier dan beter van worden ,denkt u ? Het buitenland net zoals de webwinkels die eindigen op.be zijn vaak in nederlandse handen . Vb smeulderstextiel.be .