Man gaat door het lint en beschadigt tientallen auto's.© Het Nieuwsblad

Man (28) gaat door het lint en trekt spoor van vernieling in wijk: “Hij zou meer dan 70 auto’s beschadigd hebben”

SINT-AMANDSBERG -

De politie heeft een man opgepakt die in verschillende straten in de wijk Westveld in Sint-Amandsberg en de wijk Muide auto’s heeft beschadigd en mensen heeft bedreigd. Hij zou volgens bewoners meer dan 70 wagens beschadigd hebben, al kon de politie geen exact cijfer geven.

Laura Moens

Het ging er donderdagavond, rond 22 uur, hevig aan toe in verschillende straten in de wijk Westveld in Sint-Amandsberg en de Gentse wijk “De Muide”. Een 28-jarige man ging daar als een gek te keer en bekraste meerdere auto’s. Hij trapte ook meerdere zijspiegels af. Volgens bewoners uit de wijk zou de man meer dan zeventig auto’s vernield hebben.

De man bedreigde ook mensen met een wapen - volgens bewoners een baseballknuppel - op straat en in hun woning. “We ontvingen meerdere klachten”, zegt Matto Langeraert van de Gentse politie. “Om hoeveel vernielde auto’s het precies gaat, is ons niet duidelijk. Daar hebben we momenteel geen zicht op.”

Brandweerzone Centrum kwam ook te plaatse in de Sijsjeslaan om een kapotgeslagen raam van een woning dicht te maken.

De politie kon de verdachte donderdagavond oppakken. De twintiger werd op vraag van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent, die besliste om de man aan te houden. Wat de man bezielde, is nog niet duidelijk.

© Facebook

© if

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer