Taylor Swift na de overwinning van de Kansas City Chiefs op de Super Bowl
PA Wire/PA Images

Taylor Swift doneert 100.000 dollar aan familie van slachtoffer schietpartij Kansas City

De Amerikaanse popster Taylor Swift heeft 100.000 dollar gedoneerd aan de familie van de vrouw die omkwam bij een schietpartij in Kansas City. Het slachtoffer werd neergeschoten tijdens de Super Bowl Parade in de stad.

De 43-jarige Lisa Lopez-Galvan bezocht woensdag de Super Bowl Parade, de optocht van de winnaars van dé American football-finale in de Verenigde Staten. Omdat de Kansas City Chiefs die finale wonnen, vond de parade plaats in hun thuisstad Kansas City, in de staat Missouri.

Tijdens die parade vielen er plots geweerschoten, waardoor Lopez-Galvan omkwam en 22 anderen gewond raakten. Die schietpartij zou het gevolg zijn van een uit de hand gelopen ruzie tussen meerdere mensen.

Niet lang daarna werd een inzamelingsactie opgestart via de website gofundme.com. Het doel was 75.000 dollar ophalen om de familie van het slachtoffer te ondersteunen, maar de populaire Amerikaanse zangeres Taylor Swift besloot om 100.000 dollar, ongeveer 93.000 euro, te doneren.

Zangeres Taylor Swift doneerde 100.000 dollar via Gofundme.com
Gofundme.com

De vriend van Swift, American football speler Travis Kelce, speelt zelf voor de Kansas City Chiefs. Hij reageerde via X aangedaan op de schietpartij, die dus gebeurde tijdens de parade ter ere van zijn team.

Meest gelezen