© AP

Taylor Swift schenkt 100.000 dollar aan familie van slachtoffer van schietpartij in Kansas City

Taylor Swift heeft 100.000 dollar (92.734 euro) geschonken aan de familie van de vrouw die woensdag omkwam bij een schietpartij in Kansas City, in de Amerikaanse staat Missouri. De schietpartij vond plaats aan het einde van de parade voor de zege van de Kansas City Chiefs in de Super Bowl, het team van Swifts geliefde Travis Kelce.

mts
Bron: BELGA

Op een crowdfundingswebsite wordt geld ingezameld voor de familie van de 43-jarige Elizabeth Lopez-Galvan. Die vrouw werd in haar maag geraakt tijdens de schietpartij en overleed tijdens een spoedoperatie. Volgens de website is (vrijdag omstreeks 20.00 uur Belgische tijd) al 266.267 dollar (246.921 euro) ingezameld door meer dan 3.100 mensen. Twee giften, elk van 50.000 dollar, staan op naam van Taylor Swift. Iemand uit haar entourage bevestigde aan het magazine Variety dat het wel degelijk om giften van de zangeres gaat. 

De Kansas City Chiefs verlengden zondag dan wel hun Super Bowl-titel, de grootste ster van de avond stond naast het veld. Swift nam een korte pauze van haar succesvolle wereldtournee The Eras Tour om voor Kelce te supporteren. Sinds het bekendraken van de relatie kreeg de slabakkende populariteit van de National Football League (NFL) een enorme boost. De Super Bowl van zondag werd het op één na meest bekeken televisieprogramma in de Amerikaanse geschiedenis, na de maanlanding in 1969.

Twee minderjarigen aangeklaagd

Inmiddels zijn ook twee minderjarigen aangeklaagd in verband met de schietpartij. Het gaat volgens NBC News om “wapengerelateerde aanklachten en verzet tegen arrestatie”. Er worden nog meer aanklachten verwacht, omdat het politieonderzoek nog loopt. Aanvankelijk werden er drie mensen aangehouden. De derde verdachte werd vrijgelaten omdat hij niet betrokken zou zijn geweest.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer