De politie begeleidt supporters na de schietpartij in Kansas City
Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Twee tieners aangeklaagd voor betrokkenheid bij dodelijke schietpartij na Super Bowl Parade

Twee tieners zijn aangeklaagd voor hun betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij na de Super Bowl Parade in Kansas City. Welke rol ze precies hebben gespeeld, is nog niet duidelijk. Bij de schietpartij viel 1 dode en geraakten 22 mensen gewond. Naast de twee tieners werd ook nog een derde verdachte opgepakt, maar die zou ondertussen vrijgelaten zijn. 

Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij na de Super Bowl Parade - de optocht van de winnaars van de American football-finale in de Verenigde Staten - loopt nog, maar volgens de politie ging het om een uit de hand gelopen ruzie

Na de schietpartij werden drie mensen opgepakt. Een van hen werd ondertussen vrijgelaten en zou niks met de schietpartij te maken hebben. De twee anderen - twee tieners - zijn aangeklaagd voor hun betrokkenheid bij de feiten. 

Wat hun rol precies was, is nog niet duidelijk. Ze worden voor de jeugdrechtbank aangeklaagd voor "wapengerelateerde misdaden" en omdat ze zich verzet hadden bij hun arrestatie. 

Het onderzoek naar de schietpartij loopt nog. De politie onderzoekt onder meer of er nog meer mensen betrokken waren bij de ruzie en roept getuigen, slachtoffers en mensen die beelden hebben van de feiten op om zich te melden. 

Volgens de aanklager is het mogelijk dat de tieners - nadat het onderzoek is afgerond - ook nog voor andere misdaden zullen worden vervolgd. 

Meest gelezen