Luca Brecel baalt.© VCG via Getty Images

SnookerSno

Brecel krijgt zwarte beest O’Donnell ook bij poging vier niet getemd

De Engelsman Martin O’Donnell (WR 76) blijft het zwarte beest van Luca Brecel. Ook in hun vierde onderling duel trok O’Donnell aan het langste eind (3-5), waardoor de kwartfinales voor de wereldkampioen het eindstation van het Welsh Open werden.

Snooker kan een sport van contrasten zijn. De 37-jarige O’Donnell wordt ook wel eens de ‘Minister van Defensie’ genoemd, omwille van zijn behoudende speelstijl. Misschien verklaart het wel zijn status van zwarte beest voor Luca Brecel, die niet houdt van trage, behoedzame tegenstrevers. De vierde moest de goede keer worden, maar een onwaarschijnlijke geluksbal halfweg zijn break bezorgde O’Donnell het openingsframe in één beurt (88). Brecel reageerde met twee knappe 75-breaks, maar moest het in verdediging afleggen tegen de Engelsman, die met een 65-break op gelijke hoogte klom (2-2).

Via Saoedie-Arabië en China naar WK

Na de pauze leek Brecel met een 76-break zijn verhoopte tussenspurt in te zetten. Maar O’Donnell weigerde te plooien. In tegenstelling tot Brecels vorige tegenstrevers strafte hij enkele defensieve fouten en de vierde fausse queue van de week wel ijskoud af. Via onder meer een 130-break ging hij op en over Brecel (3-4). Waarna ook een bloedstollende finish op zwart in het voordeel van de Engelsman uitdraaide. Nadat hij op roze en rood een makkelijkere matchbal had gemist, potte hij een heel straffe zwarte bal voor een 5-3-zege. “Ik weet niet wat het is maar tegen mij speelt Martin altijd perfect”, haalde Brecel de schouders op. “Dit was één van mijn beste matchen deze week, jammer genoeg verlies ik ze. Jammer, maar ook dat is snooker.”

Met zijn vierde zege op rij tegen Brecel boekte O’Donnell een ticket voor de halve finales tegen Elliot Slessor (WR 50). JohnHiggins-Gary Wilson is de andere halve finale. Luca Brecel kan terugblikken op een geslaagd Welsh Open, dat hem weer op weg naar zijn allerbeste niveau moet tillen. Via toernooien in Saoedie-Arabië en China trekt hij over twee maanden na het WK. Door de nederlaag van vrijdag komt Brecel niet meer in aanmerking voor het Players Championship, waarvoor de beste 16 spelers van het lopende seizoen worden uitgenodigd. (mg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer