Prinses Elisabeth zou verliefd zijn op Britse ‘burgerjongen’

Prinses Elisabeth (22) wordt gelinkt aan een Britse jongeman die aan dezelfde universiteit in Oxford studeert als zij. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Nicholas Dodd heeft geen blauw bloed en is dus een gewone ‘burgerjongen’, zoals dat heet.

De kroonprinses is voor het eerst verliefd, vertelt een bron aan HLN. De gelukkige is Nicholas Dodd. Hij studeert net als Elisabeth aan Lincoln College in Oxford. De twee leerden elkaar in 2021 kennen toen ze toekwamen op de universiteit. Dodd volgt de richting geschiedenis, de prinses doet geschiedenis en politiek.

Nicholas is op papier een goede partij. Hij zou een intelligente modelstudent zijn, en komt vermoedelijk uit een gegoede familie. Alleen is hij niet van adellijke afkomst. Volgens royalty-kenner Wim Dehandschutter kan dat een probleem zijn. “Elisabeths partner kan maar beter blauw bloed hebben”, klinkt het bij Het Laatste Nieuws. “Leden van de Belgische koninklijke familie zoeken en vinden hun levenspartners traditioneel in de aristocratie. Een relatie met een zogeheten burgerjongen of -meisje is niet gebruikelijk in het Belgisch koningshuis.”

Als Elisabeth ooit wil trouwen, moet ze toestemming vragen aan de regering. Haar partner wordt dan ook doorgelicht door Staatsveiligheid.

 (ED)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER