Kamer uitgebrand op bovenste verdieping appartementsgebouw: “Zorg dat waterpijp volledig gedoofd is alvorens weg te gooien”

De brand ontstond op de bovenste verdieping van het pand.© Brandweer Brussel

Schaarbeek -

Vrijdagavond is de Brusselse brandweer uitgerukt voor een brand in een gebouw in de Paul Deschanellaan in Schaarbeek. Daarbij vielen geen gewonden, maar de bovenste verdieping van het gebouw is onbewoonbaar.

De brand ontstond op de bovenste verdieping van het gebouw, in een kamer die gebruikt wordt door een jongere waarvan de ouders een appartement hebben in het gebouw. Bij aankomst is er twijfel of iedereen wel geëvacueerd werd, waarop een intensieve Search & Rescue werd georganiseerd, met een negatief resultaat. De jongere bood zich later aan ter plaatse en was danig onder de indruk van het gebeuren. De kamer is volledig uitgebrand. En de oorsprong van de brand is accidenteel. Er waren ook geen rookmelders aanwezig op de getroffen verdieping.

“Bij gebruik van toestellen, zoals bijvoorbeeld een waterpijp, die werken op houtskool, verzeker u ervan dat de sintels volledig gedoofd en afgekoeld zijn, alvorens ze in een vuilbak te gooien waar andere, brandbare, vuilnis aanwezig is”, klinkt het bij de Brusselse brandweer. “Gooi ze bij voorkeur in een metalen bak en zet die bak buiten.” (amg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen