© TP

Brand bij Autobedrijf Gielen in Bilzen

Bilzen

Zaterdagochtend brak er brand uit in een achtergelegen gebouw van Autogarage Gielen op de Rode Kruislaan in Bilzen, gespecialiseerd in Mercedes voertuigen. Er vielen geen gewonden. De schade door het oplaaiend vuur was echter groot.

Rond 8 uur werd de brand Bij het autobedrijf op de Rode Kruislaan in Bilzen opgemerkt door iemand die onderweg was naar het werk. De brandweerkorpsen van Bilzen en Tongeren reageerden onmiddellijk en slaagden erin het vuur snel onder controle te krijgen. De reden van de brand is nog onbekend.

Bij het uitbreken van de brand werd een rookontwikkeling waargenomen, waarna de bewoners meteen de hulpdiensten alarmeerden. De brandweer kon de brand in een gebouw aan de achterzijde van het bedrijf snel blussen. Met grote overdrukventilatoren werd het gebouw verlucht. De schade aan het pand is aanzienlijk. Het vuur sloeg niet over naar het aanpalende gebouw. De lokale politie zorgde tijdens de interventie voor een veilige doorstroming van het verkeer op de drukke verkeersader tussen Bilzen en Tongeren. (joge)

© joge

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer