© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

MATCHVERSLAG. Dessel kan titelfeest van Beerschot Wilrijk niet verpesten

Beerschot Wilrijk heeft de klus geklaard. De Mannekens gingen met de overwinning aan de haal bij Dessel Sport en zijn op die manier zeker van de vierde titel op rij. Simon Vermeiren opende rond het halfuur de score. Kort na de rust maakte Kevin Janssens de 1-1, maar enkele minuten later zetten Hernan Losada een strafschop feilloos om. Zowel in Dessel als op het Kiel kan het feest losbarsten.

joro, Roel Caluwé

In ideale voetbalomstandigheden begonnen de twee sterkste ploegen van de reeks aan hun partij. Vanaf het eerste fluitsignaal heerste de concentratie en kregen we een pittig kijkstuk, weliswaar met weinig uitgespeelde kansen. Pietermaat en Janssens ontsnapten wel aan een gele kaart. Na vijfentwintig minuten was het dan uit het niets prijs voor Beerschot-Wilrijk: Verdediger Swinkels schoof mee in en vond Geudens. De veteraan, die na het seizoen naar FC De Kempen trekt, speelde op het gepaste moment in op Simon Vermeiren, die overhoeks afwerkte: 0-1. Het Armand Melisstadion ontplofte aan de paars-witte kant.

Dessel Sport moest het hebben van scherp aangesneden vrije trappen van Kevin Janssens, maar die bereikte geen medemaat. Mika Clepkens moest geen enkele redding verrichten. Net voor rust kwamen de Ratten nog eens uit hun pijp: Fessou Placca verscheen alleen voor Kustermans, die er nog net een handje kon tussensteken. Ook een vrije trap van Hernan Losada net voor de rechthoek ging nipt naast.

Even paniek

De scheidsrechter had de tweede helft nauwelijks op gang gefloten of het werd even heel stil in de bezoekersvakken. Een zoveelste vrije trap van Kevin Janssens waaide voorbij alles en iedereen binnen aan de verste paal: 1-1.

Lang hoefden de meegereisde fans echter niet te treuren. Een vrije trap van De Jonghe werd in de muur met de hand weggewerkt. De scheidsrechter aarzelde niet en legde de bal op de stip. Hernan Losada bleef koel en jaagde het leer strak in de hoek: 1-2.

Nog even bibberen

© PVDP

De goal leek bevrijdend te werken, want de bezoekers kregen nog enkele goede kansen op een uitbreiding van de voorsprong. Losada kreeg nog een goede kans maar lobde over. Maar Dessel legde zich niet zomaar neer bij een titel van Beerschot Wilrijk. 25 minuten voor tijd kreeg de thuisploeg nog een uitgelezen kans. Clepkens bokste onvoldoende weg en de bal belandde op de deklat. De daaropvolgende minuten testte Jutten Clepkens opnieuw tot tweemaal toe, maar Beerschot Wilrijk bleef overeind.

De zege kwam uiteindelijk niet meer in gevaar en meteen na het laatste fluitsignaal bestormden de bezoekende fans het veld. Beerschot Wilrijk is oververdiend kampioen en dat mag gevierd worden.