© Icon Sport

Hij trekt de voetbalschoenen nog eens aan: Eden Hazard speelt volgende week benefietmatch in Qatar

Negen maanden na zijn laatste minuten als profvoetballer trekt Eden Hazard (33) volgende week nog eens zijn voetbalschoenen aan. Net zoals hij een tijd terug al eens deed in Calais, neemt Hazard komende vrijdag deel aan een benefietmatch. In de ‘Match for ‘Hope’ deelt Hazard straks het veld met onder meer David Villa, Ricardo Kaká en Roberto Carlos.

Jorunn Vannoorden

1 december 2022. Eden Hazard valt drie minuten voor tijd in bij een 0-0-stand tegen Kroatië, tijdens de laatste groepsmatch van het WK in Qatar. Hazard kan een draw en bijkomende uitschakeling niet vermijden. Het werd uiteindelijk zijn laatste optreden bij de nationale ploeg. Een dik jaar later keert Hazard terug naar het stadion waar hij afscheid nam van de Rode Duivels.

Op vrijdag 23 februari wordt in datzelfde Ahmed bin Ali-stadion de ‘Match for Hope’ afgewerkt. Daarin nemen enkele ex-voetballers en social mediasterren het tegen elkaar op. Zo zijn Youtubers Chunkz en AboFlah de aanvoerders. Die eerste gaf Hazard een plekje in zijn team. Naast de voormalige Rode Duivel zijn nog enkele grote namen te zien aan de aftrap. Onder meer Roberto Carlos , David Villa en Kaká halen hun voetbalschoenen nog eens van onder het stof. Ook op de bank zit een pak ervaring: Antonio Conté en Arsène Wenger leiden de twee teams.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer