Angele Hoefkens, mede-oprichtster van Willemen NV.© rr

Mede-oprichtster Willemen nv Angele Hoefkens (92) overleden: “Ze begonnen midden jaren vijftig in hun schuur”

Kontich -

In Kontich is Angele Hoefkens, mede-oprichtster van Willemen nv, deze week op 92-jarige leeftijd zachtjes ingeslapen. Willemen is in de ruime regio bekend voor de verkoop en verhuur van machines voor de landbouw en tuin.

Bart Roggeman

De basis voor Willemen nv werd gelegd toen Cyriel Willemen en Angele Hoefkens in 1956 in de schuur van hun boerderij begonnen met de verkoop van melkmachines. Niet lang daarna breidden ze uit met weidepompen, herstellingen van land-en tuinbouwmachines en grasmaaiers.

Omdat de schuur te klein werd, werd in 1975 verhuisd naar de Groeningenlei in Kontich en werd het assortiment opnieuw sterk uitgebreid. Maar in 1977 sloeg het noodlot toe, toen Cyriel om het leven kwam in een auto-ongeval. Angele besloot niettemin om de zaak voort te zetten. Mede dankzij met haar kinderen groeide Willemen nv uit tot een écht familiebedrijf. Intussen staat met Niels Willemen de derde generatie aan het roer.

Omdat het gebouw in de Groeningenlei alweer te klein werd en er geen uitbreiding meer mogelijk was, werd in 2009 opnieuw verhuisd, dit keer naar de huidige locatie in de Herman De Nayerstraat in deelgemeente Waarloos.

“Angele draaide daar nog tot haar 88ste dagelijks mee”, vertelt een familielid. “Dag in dag uit belde ze de klanten eigenhandig op met een vergrootglas in de hand zodat ze de nummers zou kunnen lezen. Om iedere klant zo snel mogelijk te kunnen voorthelpen, ‘want wachten dat bestaat niet hé mannekes’.”

Angele werd op handen gedragen. “De opendeurdag in april gaan we speciaal aan haar wijden met een herdenkingsmoment. De medewerkers zijn ook bezig met het maken van een herdenkingsbord met allerlei anekdotes en foto’s dat hier komt te hangen zodat Angele blijft voortleven.”

De uitvaartplechtigheid van ‘Moeder Willemen’ vindt plaats op donderdag 22 februari om 11.30 uur in de Sint-Martinuskerk. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners