© REUTERS

Geschorste tennisster Simona Halep eist schadevergoeding van 10 miljoen euro na positieve dopingtest

Simona Halep klaagt het Canadese bedrijf aan dat ze verantwoordelijk acht voor de positieve dopingtest, die haar een schorsing van vier jaar heeft opgeleverd. De Roemeense voormalig nummer 1 tennisster van de wereld eist een schadevergoeding van meer dan 10 miljoen dollar (9.200.000 euro) van Quantum Nutrition.

Jorunn Vannoorden

Halep gebruikte supplementen van het merk Schinoussa Superfoods, een product van Quantum Nutrition. Tijdens de US Open van 2022 werd ze positief getest op het product roxadustat, een medicijn dat vaak wordt gebruikt door mensen met bloedarmoede. Het product staat op de lijst van verboden middelen van antidopingbureau WADA. Ze werd voor vier jaar geschorst.

Halep wijst nu met de vinger naar het Canadese bedrijf. Volgens de tweevoudige Grand Slam-winnares zou een vervuild voedingssupplement van Schinoussa ervoor gezorgd dat ze roxadustat in haar lichaam heeft gekregen. Ze ging tegen haar schorsing in beroep bij het sporttribunaal CAS dat nog geen uitspraak heeft gedaan. Halep zegt erop te rekenen dat de straf wordt teruggedraaid. Daarnaast eist ze een schadevergoeding van meer dan 10 miljoen dollar van het Canadese bedrijf.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer