© rr

Indrukwekkend eerbetoon aan verongelukte Kristof tijdens én na match KRC Genk

Kippenvel zaterdagnamiddag in de Genkse Cegeka Arena, waar het eerbetoon aan de eerder deze week verongelukte supporter Kristof Venken zowel tijdens als na de wedstrijd indruk maakte. Eerder zaterdag zorgden supportersclub De Witte en carnavalsvereniging De Partycrashers ook al voor een eerbetoon na de uitvaart van Kristof.

mvg, mg

De jongeman uit Neeroeteren was maandagmiddag betrokken bij een dodelijk ongeval op de weg tussen Opglabbeek en Meeuwen. Hij zou die middag met zijn vereniging De Partycrashers meedoen aan de stoet in Bocholt. “KRC Genk was zijn alles”, reageerde een van zijn vrienden Xander Bracke.

Het ontrollen van een groot spandoek in Tribune Zuid verliep halfweg de eerste helft zowaar simultaan met de Genkse gelijkmaker: Tolu Arokodare kopte de 1-1 binnen op de tonen van ‘You’ll never walk alone’.

Eerder zaterdag was er ook al een eerbetoon van KRC Genk-supportersclub De Witte en carnavalsvereniging De Partycrashers aan de Sint-Lambertuskerk in Neeroeteren. Na de dienst vormden vrienden en kennissen een heuse erehaag.

(lees verder onder de foto’s)

Het eerbetoon aan de Sint-Lambertuskerk in Neeroeteren

© rr

Marc Ramaekers, voorzitter KRC Genk Supportersclub De Witte, reageerde maandag op het tragische ongeval: “Kristof was lid van onze club en ging al enkele jaren met onze bus naar uitwedstrijden. Het was een rustige en vriendelijke jongen. Veel te vroeg van ons heengegaan.”

Na de wedstrijd nam aanvoerder Bryan Heynen het spandoek voor Kristof mee het veld op, waarop de volledige spelersgroep haar deelneming betuigde voor de tribune. Een pakkend moment, waarop de club KRC Genk, haar spelers én supporters trots mogen zijn…

© Dick Demey

Aangeboden door onze partners