© PaBr

Spectaculair ongeval op Opitterkiezel: “Het leek wel een scène uit een film”

Bree -

Zaterdag rond 13 uur gebeurde een spectaculair ongeval op de Opitterkiezel in Bree. Een wagen raakte om een onbekende reden van zijn rijbaan. Nadat enkele tegenliggers hem konden ontwijken, kwam het toch tot een botsing.

Patrick Brebels

Een moeder en haar dochter gingen net na de middag van Opitter naar Bree om boodschappen te doen. “Toen we bijna bij het rond punt van de Colruyt waren, zagen we een auto die van Bree kwam van zijn rijbaan afwijken,” klinkt het. “De twee bestuurders die voor ons reden, konden nog uitwijken om een botsing te vermijden. De wagen uit Bree begon echter ook te tollen en raakte ons in de flank. Wij kwamen vrij snel tot stilstand omdat we al flink afgeremd hadden. De andere auto draaide na de impact enkele keren rond zijn as om vervolgens zo’n 30 meter verder in de berm tot stilstand te komen.”

Bestuurder in rolstoel

De Peerse bestuurder (57) van de aanrijdende wagen, een man in een rolstoel, werd met lichte verwondingen afgevoerd. de twee dames uit de aangereden wagen kwamen er met de schrik van af. De politie kwam ter plekke om het verkeer beurtelings te laten passeren tot de voertuigen getakeld waren. Een omwonende zag het allemaal gebeuren. “Het was net een scène uit een film”, klinkt het. “De wagen die van Bree kwam, reed ineens pardoes op de andere rijbaan. Twee auto’s die van Opitter kwamen, vlogen aan de kant om een botsing te ontwijken, maar met de derde wagen was het prijs. Gelukkig was het geen frontale botsing, maar werd de auto in de flank geraakt. Daarop tolde de auto uit Bree enkele keren om z’n as en kwam tot stilstand. Gelukkig ligt het grasveld tussen het fietspad en de rijweg er zompig bij. Dat haalde dat de snelheid eruit. Al bij al is dit nog heel goed afgelopen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer