© sdk

Wout van Aert niet ontevreden na elfde plek in tijdrit Ronde van Algarve: “Heb afgezien, maar heb het maximum eruit gehaald”

Wout van Aert moest in de tijdrit van de Ronde van Algarve uiteindelijk tevreden zijn een elfde plaats op een minuut van triomfator Remco Evenepoel. Een ietwat teleurstellend resultaat, zeker na zijn etappewinst van vrijdag in de sprint.

Marnix Taes

“Ik heb afgezien, maar ik heb het maximum eruit gehad”, vertelde Van Aert in een korte reactie. ‘Het was altijd zaak om je snelheid mee te pakken naar de volgende knik en als je benen dat op een gegeven moment niet meer toelaten, dan boek je eigenlijk dubbel verlies. Dan val je stil bergop en kan je boven ook geen echte snelheid meer nemen. Dat gebeurde in het tweede deel.”

Geen goede repetitie dus voor de tijdrit op de Olympische Spelen, waar hij ook te maken krijgt met kleppers als Evenepoel en Filippo Ganna. “Het is sowieso de bedoeling om de olympische tijdrit eens te verkennen. Het was vandaag de eerste keer sinds lang dat ik opnieuw op de fiets zat. Dat is een bewuste keuze en daar kan ik natuurlijk niet over klagen. Het was een goede dag, maar meer zat er niet in.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer