Verdachte opgepakt voor moord op 54-jarige vrouw in Gruitrode

De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft vrijdagavond de verdachte kunnen traceren van de moord op een 54-jarige vrouw in Oudsbergen. Donderdagnamiddag werd de vrouw levenloos aangetroffen in haar woning aan de Steenstraat in Gruitrode (Oudsbergen). Ze was door middel van geweld om het leven gebracht.

De speurders vermoedden al snel dat de echtgenoot van de vrouw iets met de moord te maken had, maar de man was spoorloos. Na de ontdekking van de omgebrachte vrouw in Oudsbergen werd haar 56-jarige echtgenoot onmiddellijk internationaal geseind en actief opgespoord.

De politie kon de man uit Oudsbergen in Wallonië traceren. De lokale politie van de zone Stavelot-Malmédy kon de vijftiger arresteren en vrijdagavond overdragen aan de collega's van de zone Carma en aan de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Limburg, die de moord onderzoeken. Na zijn verhoor is de 56-jarige man bij de onderzoeksrechter in Tongeren voorgeleid. De lokale politie Carma en het parket van Limburg maakten het nieuws van de arrestatie zaterdag bekend.

De man en het slachtoffer woonden nog niet zo lang in Oudsbergen, maar het boterde blijkbaar al een tijdje niet meer tussen man en vrouw. Zo zou de man een gewelddadig kantje hebben. Er was hem een tijdelijk huis- en contactverbod van drie maanden opgelegd, maar blijkbaar lapte hij dat aan zijn laars, want donderdag was hij er toch in geslaagd om bij de 54-jarige vrouw binnen te geraken en haar om het leven te brengen.

Meest gelezen