Luca Oyen was dolgelukkig met zijn eerste goal van het seizoen.© Dick Demey

KRC Genk 3 RWDM 1

Regisseur Bilal El Khannouss zet KRC Genk op weg naar eerste zege in 2024

Het was wachten tot wedstrijd zes maar de eerste Genkse zege van 2024 is een feit. Ondanks een desastreuze start legde een gretig Genk RWDM over de knie (3-1). De regie was in handen van Bilal El Khannouss, die de ploeg aanjoeg en met twee loepzuivere assists de kentering inzette.

Marnik Geukens

Met Oyen en Bonsu Baah in de plaats van Galarza en Paintsil voerde Wouter Vrancken in vergelijking met de match op KV Mechelen twee verwachte wissels door. Kayembe, terug van de Afrika Cup, startte op de bank.

Vroege optater

Het Genkse plan om de tegenstrever bij de keel te grijpen, viel al binnen de twee minuten in duigen. Dwomoh won het luchtduel van El Khannouss, Carlos Alberto kreeg in de grote rechthoek te veel ruimte voor een subtiele dubbelpass met Biron en de verrassende 0-1.µ

De vroege optater zinderde nog een poos, de aangeslagen thuisploeg wist in het openingskwartier niet waar ze had. RWDM toonde meer scherpte én techniek, vooral over links werden de defensieve zwakheden van Bonsu Baah en El Ouahdi blootgelegd.

Arokodare met 1-1 tijdens eerbetoon

KRC Genk mocht zich gelukkig prijzen dat het halfweg de tweede helft een beslissende zet in de rug kreeg van ergens ver daarboven. Te midden van een eerste offensief en tijdens een hoekschop van El Khannouss hield Tribune Zuid een eerbetoon voor de maandag verongelukte supporter Kristof Venken. Op de tonen van ‘You’ll never walk alone’ kopte Arokodare de bal prompt onhoudbaar binnen: 1-1.

© Dick Demey

De opluchting was groot, het gevolg frappant. Plots kroop er meer lef en beweging in het spel van de thuisploeg, Arokodare liet al snel een goeie kopkans op 2-1 liggen. Intussen bleef het wel opletten voor de Brusselse counter, Vandevoordt moest een plaatsbal van uitblinker Carlos Alberto uit de verste hoek vissen.

Oyen scoort, Vandevoordt met wereldsave

Tien minuten voor rust klom Genk op voorsprong. El Khannouss leed ei zo na balverlies maar kwam met de hump van Hrosovsky opnieuw aan de bal om er iets fantastisch mee te doen. Een heerlijke doorsteekpass werd zijn tweede assist van de avond, omdat de doorgespurte Oyen Defourny geen schijn van een kans gaf (2-1). Zijn eerste goal van het seizoen deed de youngster zichtbaar deugd.

Genk mocht zijn succesvolle academie danken voor de voorsprong aan de rust. Met Maarten Vandevoordt zou immers ook nog een derde jongeling een cruciale bijdrage leveren. Ronduit indrukwekkend was de save waarmee hij opnieuw Carlos Alberto van de gelijkmaker hield.

Zeqiri scoort nog in blessuretijd

Met Kayembe voor Sobol en een knal van El Khannouss op Defourny opende Genk de tweede helft. De Brusselse doelman redde ook een knappe poging van Bonsu Baah, met een voorsprong van slechts één doelpunt bleef het voor de vice-kampioen opletten voor een dodelijke counter.

De thuisploeg hield de wedstrijd autoritair onder controle maar vergat ze met een derde goal definitief dood te maken. Een onvermoeibare El Ouahdi, invaller Nkuba, Oyen én Heynen haalden de trekker niet over maar dat deed Zeqiri in blessuretijd wel. De Zwitser duwde een voorzet van El Ouahdi van dichtbij tegen de netten. De oververdiende 3-1-zege, meteen de eerste in 2024, was een feit.

KRC GENK: Vandevoordt - El Ouahdi, Cuesta, McKenzie, Sobol - Heynen, Hrosovsky - Bonsu Baah, El Khannouss, Oyen - Arokodare.

RWDM:Defourny - Camara, Sarr, Sousa, Adaramola - Dwomoh, Abe - Carlos Alberto, Reine-Adelaïde, Mboup - Biron.

VERVANGINGEN: 46’ Sobol door Kayembe, 60’ Biron door Ebiowei, 64’ Arokodare door Zeqiri, 67’ Carlos Alberto en Abe door Mercier en Soelle Soelle, 78’ Bonsu Baah door Nkuba, 80’ Dwomoh en Reine-Adelaïde door De Sart en Abner, 94’ Oyen door Adedeji-Sternberg..

DOELPUNTEN: 2’ Carlos Alberto 0-1, 21’ Arokodare 1-1, 36’ Oyen 2-1, 92’ Zeqiri 3-1.

GELE KAARTEN: 50’ Cuesta (late tackle),69’ Dwomoh (late tackle).

TOESCHOUWERS: 16.421.

SCHEIDSRECHTER: Michiel Allaerts.