© sdk

Remco Evenepoel blaast tegenstand weg in tijdrit Ronde van Algarve: “Het is een heel goed teken dat ik zo kan uitpakken”

Het was een gelukkige Remco Evenepoel, die zaterdag interviews gaf na afloop van de tijdrit in de Ronde van Algarve. De wereldkampioen tegen de klok won de vierde rit met zestien seconden voorsprong op Magnus Sheffield en 27 op Stefan Kung. Evenepoel nam ook de leiderstrui over van Daniel Felipe Martinez, die achtste werd.

Marnix Taes

LEES OOK. Imponerende Remco Evenepoel geeft iedereen pak voor de broek en grijpt dubbelslag in Ronde van Algarve, Wout van Aert valt uit de top tien

“Het is een heel goed teken dat ik zo kan uitpakken’, vertelt Evenepoel na afloop. ‘Mijn ploegmaat Mattia Cattaneo zei voor de start dat ik niet te snel mocht vertrekken, maar ik bleef bij mijn tactiek en startte heel snel. Nadien hield ik mijn tempo aan en pakte ik de snelheid mee op het stuk, waar de wind in het rug stond. De haven kwam ik zonder kleerscheuren door en het laatste stuk heb ik ook goed gepaced. Uiteindelijk ben ik van start tot finish voluit gegaan en was er geen twijfel of ik moest inhouden of niet.”

Evenepoel gaf ook complimenten aan zijn team. “Afgelopen winter hebben we mijn tijdritpositie wat aangepast en zit ik wat lager op het zadel. Samen met de mecaniciens en het performance team hebben we vanalles uitgedokterd en op alle vlakken een stap vooruit gezet. Ik kan daar alleen maar tevreden mee zijn en het is nu zaak om stappen te blijven zetten richting Parijs-Nice en de Dauphine.

Evenepoel reed de tijdrit zonder binnenblad en met een 62-voorblad. “Is dat al uitgekomen?”, vroeg Evenepoel zich lacherig af. “Het klopt inderdaad dat ik zonder voorblad van start ben gegaan. Daardoor was het wel echt stoempen op de klim, maar had ik wel meteen een mooi gat aan het eerste tussenpunt.”

LEES OOK. Wout van Aert niet ontevreden na elfde plek in tijdrit Ronde van Algarve: “Heb afgezien, maar heb het maximum eruit gehaald”

Morgen wacht nog de slotrit met een aankomst bergop. “Het is zeker nog niet binnen, want ik weet nog dat er twee jaar geleden serieus oorlog werd gemaakt. Een beresterke Yves Lampaert heeft daar nog heel wat werk opgeknapt, maar met het sterke klimteam moet het ook zeker lukken. Ze zijn na vandaag extra gemotiveerd en hopelijk hebben ze goede benen morgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen