Vrouw (90) kritiek en drie kinderen gewond na frontale botsing

© ptb

Poperinge -

Een 90-jarige vrouw en een gezin met drie kinderen raakten betrokken bij een ernstig ongeval tussen Poperinge en de grens met Frankrijk. De vrouw verkeert in levensgevaar.

Thijs Pattyn

Het ongeval gebeurde op de landelijke Frans-Vlaanderenweg, een gewestweg tussen Westhoekstad Poperinge en de Franse grens. In de buurt van de militaire oorlogsbegraafplaats Lijssenthoek Military Cemetery vond een frontale aanrijding plaats tussen een rode Mazda en een grijze Peugeot. De voertuigen kwamen elk aan een kant van de weg deels in de berm en gracht tot stilstand. (Lees verder onder de foto)

De Franse Peugeot.© Thijs Pattyn

De hulpdiensten kregen even na 15.30 uur melding van het ongeval. Brandweer Westhoek werd opgeroepen omdat er sprake was van personen die vast zaten in het voertuig.

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat in de Mazda een 90-jarige vrouw uit Poperinge aan het stuur zat. Zij werd uit de wagen bevrijd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. (Lees verder onder de foto)

De bejaarde dame werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.© Thijs Pattyn

In de andere wagen zat een Frans gezin. “De chauffeur en drie kinderen werden ook overgebracht naar het ziekenhuis en zijn wellicht lichtgewond”, zegt Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper. “Het parket van West-Vlaanderen heeft een verkeerskundige aangesteld, die de omstandigheden van het ongeval ter plaatse verder onderzoekt.” (Lees verder onder de foto)

Een deskundige moet de omstandigheden van het ongeval verder onderzoeken.© Thijs Pattyn

Mogelijk week het Frans voertuig af van zijn rijvak, waardoor de aanrijding gebeurde. Tijdens de vaststellingen en het verder onderzoek door de deskundige bleef de Frans-Vlaanderenweg afgesloten tussen de Poperingse Zuiderring en deelgemeente Abele. De voertuigen moesten getakeld worden.

Drie kinderen werden ook overgebracht naar het ziekenhuis.© Thijs Pattyn

De Frans-Vlaanderenweg bleef een tijdlang afgesloten.© Thijs Pattyn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen