© Isosport

Antwerp ziet einde komen aan straffe reeks in eigen huis: Mrabti schiet KV Mechelen naar driepunter én achtste plek

We bleven tijdens de 164ste officiële streekderby tussen Antwerp en KV Mechelen een helft lang op onze honger, maar na de koffie sloeg de vlam in de pan. Nadat Alderweireld een lichte strafschopfout van Slimani vlak voor rust vergat af te straffen, kroonde Mrabti zich tot matchwinnaar. Voor Malinwa betekende de 0-1 de eerste zege in bijna twee jaar tegen de Great Old, dat na een 9 op 9 opnieuw weet wat verliezen is.

Yannick De Boeck

Twee ploegen in vorm, dat is het minste wat je kon zeggen van Antwerp en KV Mechelen. Met respectievelijk 12 op 15 en 11 op 15 hebben beide traditieclubs het jaar met brio ingezet. Zowel Van Bommel als Hasi hadden dan ook weinig reden tot wisselen. Zo hield Zeno Van den Bosch de herstelde Coulibaly op de bank, waar we ook aanwinst Eliot Matazo een eerste keer aantroffen. Hasi dropte wél een nieuwe naam in zijn basiself. Na zijn invalbeurt vorige zondag tegen RC Genk verscheen Islam Slimani voor het eerst aan de aftrap. Lauberbach was het kind van de rekening.

Komende dinsdag zou het exact twee jaar geleden zijn dat KV Mechelen Antwerp nog eens kon verslaan (1-2 na goals van Cuypers, Storm en Frey, red.). Sindsdien verloor het vier keer (waarvan één keer na strafschoppen in de Supercup, red.) en speelde het een keer gelijk. Een makkelijke opdracht om die statistiek om te buigen zou het alvast niet worden. Al duurde het even voor de Great Old een eerste keer de spierballen rolde. Ejuke sneed naar binnen, vond Ondrejka, maar diens schot was te zwak om Coucke te verontrusten.

Beweeglijke Slimani

Bij de bezoekers viel vooral de aanwezige Slimani op. De Algerijn liet zich vaak in het spel betrekken, al had hij na een goede aanval Schoofs alleen voor doel kunnen en eigenlijk moeten zetten. Een nieuwe actie van de spits – na een prima rush van Cobbaut – werd afgeblokt in hoekschop. Toch was de Great Old gevaarlijker. Ondrejka dwong Coucke tot wat vuistenwerk, een scrimmage voor de Mechelse doelmond werd door diezelfde Ondrejka alweer op Coucke besloten. De thuisploeg probeerde de wedstrijd in handen te nemen, al slopen er behoorlijk wat slordigheden in hun spel. Ook KVM miste zuiverheid. Mrabti kon net niet bij een steekbal van Schoofs. Zo zaten we het eerste halfuur naar een weinig vermakelijke pot voetbal te kijken. Een keertje van ver dan maar, dachten Ekkelenkamp en Doumbia. Zowel het schot van de Nederlander als dat van de Malinees verdween naast. Aan de overkant keerde Alderweireld een poging van Foulon voor de lijn weg, al zou de bal voorlangs zijn gevlogen.

Slippertje van Alderweireld

Na een stevige tackle van Mukau op Ekkelenkamp – terecht bestraft met geel – leek iedereen zich op te maken voor de rust. Tot Slimani zich in eigen zestien breed zette tegen Janssen. De Cremer oordeelde dat de Algerijn dat iets te ostentatief met de arm deed en wees naar de stip. Kolfje naar de hand van Alderweireld, dacht een opverende Bosuil. De kampioenenmaker gleed echter ongelukkig uit en zijn elfmeter ging naast.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zo startte de tweede helft met 0-0, al werd die stand al vroeg bijna weggeveegd. Na een prima steekbal van Mrabti kreeg de Zweed hem al even mooi terug van Slimani. Mrabti kreeg de bal nog net over Butez, maar de paal bracht redding. Aan de overzijde kon Mukau een dollende Doumbia nog net afstoppen. De tweede helft startte zo veelbelovend en de storm ging niet meteen liggen. Antonio ontfutselde op eigen helft het leer van Ondrejka en via een sterk spelende Slimani kwam het leer tot bij Mrabti. Een glijdende Van den Bosch kwam te laat en Butez was geklopt. Meteen de vierde voor de Zweed. Een goed voorteken, want telkens hij scoorde dit seizoen, won KV Mechelen.

Lauberbach vergeet trekker over te halen

Antwerp moest dus vol aan de bak, Ilenikhena en Yusuf kwamen in het elftal. Ilenikhena liet zich meteen opmerken door een fraai hakje, maar Bates was tijdig terug. Bataille waagde het van ver, zonder succes. Ondertussen ging het slotkwartier in. Antwerp vond maar geen openingen en een mager afstandsschot van Keita was tekenend. Ook na de invalbeurt van de herstelde Storm – voor het eerst sinds 31 oktober weer op het veld - waren het de bezoekers die het gevaarlijkst bleven. Na een snelle tegenaanval via Pflücke en Walsh dribbelde Lauberbach Butez. De Duitser besloot echter in het zijnet, Antwerp bleef in leven. Dat deed het ook toen Butez een knappe reflex in huis had op een schot van Foulon. Meer dan overleven zat er voor de thuisploeg echter niet meer in, want de Mechelse zege kwam niet meer in gevaar. Zo blijft KV Mechelen na een 14 op 18 ongeslagen dit kalenderjaar, terwijl Antwerp na drie opeenvolgende zeges opnieuw een halt wordt toegeroepen. Meer zelfs: Antwerp was al 17 matchen ongeslagen in eigen huis in de competitie. Daar komt nu dus ook een einde aan.

© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer